časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Mezinárodní konference SVĚTLO 2002

|

číslo 1/2002

Mezinárodní konference SVĚTLO 2002

Česká společnost pro osvětlování sděluje odborné veřejnosti, že se ve dnech 11. až 13. června v hotelu Santon u Brněnské přehrady uskuteční pátá Mezinárodní konference světelné techniky. Bude věnována aktuálním otázkám světelné techniky a osvětlování.

Spolupořadateli této významné akce jsou i Český národní komitét Mezinárodní společnosti pro osvětlování CIE, Slovenská svetelnotechnická spoločnosť, Moravský svaz elektrotechniků a další subjekty s významným podílem činností v této oblasti.

Hlavním posláním konference je seznámit odbornou veřejnost a další zájemce o světelnou techniku s vývojovými trendy, provozními zkušenostmi, aplikacemi v nejrůznějších oborech činností a poskytnout jim možnost výměny odborných zkušeností s činností spojenou s kvalitním osvětlením pro výkon lidských aktivit. Soubor přednášek bude věnován i právnímu postavení světelné techniky v ČR. Dále budou účastníci seznámeni s některými novými předpisy a normami, které jsou nutné pro plné začlenění naší země do evropského společenství.

Proto byl celý program zmiňované konference rozdělen tak, aby si všichni účastníci podle vlastního uvážení mohli určit optimální skladbu přednášek a témat.

První den konference bude věnován klíčovým otázkám osvětlování a své příspěvky přednesou zahraniční účastníci. Společenský večer, který bude posléze uspořádán, jistě bude vhodným rámcem pro bližší seznámení zúčastněných, navázání nových kontaktů či k výměně zkušeností.

Na programu druhého dne jsou jednání konference ve čtyřech základních blocích. Dopoledne budou paralelně předneseny příspěvky v bloku Osvětlování interiérů a Hygienické aspekty osvětlování, odpoledne Energetické úspory a řízení provozu OS a Osvětlování venkovní a uliční.

Ve večerních hodinách bude možné se zúčastnit vycházky do blízkého okolí, při níž budou účastníci seznámeni s některými zdařilými realizacemi uličního osvětlení (společnost COMLUX, ČR). Večerní diskuse k problematice veřejného a uličního osvětlování se z kapacitních důvodů uskuteční ve dvou skupinách.

Třetí den jednání konference bude věnován opět společným problémům a po dopoledním jednání se ještě sejde valná hromada společnosti, na níž budou zvoleny nové statutární orgány na další čtyři roky.

Velmi významnou součástí konference bude výstava SVĚTLO 2002. Zde své novinky představí naši i zahraniční výrobci světelných zdrojů, svítidel, komponent a dalších produktů pro provoz a řízení osvětlovacích soustav.

Předběžné přihlášky k účasti na konferenci je možné posílat na kontaktní adresy. Definitivní pozvánky budou rozeslány ihned po konečném schválení jednotlivých přednášek Vědeckou radou konference.

Kontaktní adresy:
doc. Ing. Jiří Plch, CSc.
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta elektrotechniky a telekomunikačních technologií
Purkyňova 118
612 00 Brno
tel: 05/41 14 92 30
mobil: 0604 860 293
fax: 05/41 14 92 46
e-mail: plch@feec.vutbr.cz

tajemník vědeckého výboru
Ing. Eva Kadlecová
tel.: 05/41 14 92 34, fax: 05/41 14 92 46
e-mail: kadleca@feec.vutbr.cz

František Štourač
Moravský svaz elektrotechniků
Geislerova 3, 615 00 Brno
tel.: 05/48 21 17 74, fax: 05/48 21 17 76
mobil: 0602 509 749
e-mail: reditel@msebrno.cz