časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Mezinárodní festival Architecture Week 2010

|

Ve dnech od 4. do 17. října 2010 se v Praze uskuteční již čtvrtý ročník mezinárodního festivalu moderní a současné architektury Architecture Week. Ve spolupráci s velvyslanectvími a kulturními instituty více než dvaceti zemí jej za podpory dalších partnerů a institucí organizuje společnost Czech Architecture Week s. r. o.
 
Letošním stěžejním tématem festivalu bude tzv. zelená architektura a urbanismus. Prostřednictvím výstav, přednášek, seminářů, diskusí, workshopů, procházek za architekturou a dnů otevřených dveří se návštěvníkům představí účastníci – osobnosti architektury – např. z Brazílie, Bulharska, Číny, Dánska, Finska, Francie, Itálie, Japonska, Mexika, Německa, Slovenska, Španělska, Polska a dalších zemí.
 
Festival se zase bude konat na více místech v Praze. AW Central bude v letošním roce umístěn v nové budově Národní technické knihovny v Praze. Součástí festivalu bude výstava Arch Works 2010, na níž se se svými modely a multimediálními prezentacemi představí architektonické kanceláře, developeři i česká a zahraniční města (Ostrava, Brno, Bratislava, Martin). Zajímavá bude také výstava Praha – přívětivé město, která návštěvníkům přiblíží nejen nový územní plán hlavního města, ale též projekty v Praze již realizované nebo realizované v budoucnosti. Tato výstava bude spolu s výstavou Arch Works umístěna ve výstavní síni Mánes na Masarykově nábřeží v Praze.
 
K festivalu připravují organizátoři rovněž katalog, mapu a průvodce festivalem.
 

Podrobný program jednotlivých akcí festivalu se připravuje a postupně jej naleznete na internetových stránkách www.architectureweek.cz.