časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Light4sport.cz podporuje handicapované sportovce

|

Informační portál Light4sport.cz, zaměřený na osvětlení sportovišť, jehož zřizovatelem je výrobce osvětlení a poskytovatel služeb v projektování profesionálního osvětlení, společnost Indal, je určen zejména pro projektanty, architekty, sportovní kluby, ale i širokou veřejnost.
 
Ačkoliv jde o projekt ryze komerční, všechny finanční prostředky získané prodejem reklamních ploch (bannerů) na tomto portále jsou určeny pro potřebné z řad sportovců. Myšlenka spojení portálu s charitativní činností vznikla v podstatě současně s celým projektem. Oslovením centra Paraple, podporujícího postižené sportovce, zřizovatel propojil zaměření portálu (osvětlení sportovišť) a sportovních aktivit centra. (Pozn.: Centrum Paraple bylo otevřeno v roce 1994 Svazem paraplegiků za podpory pana Zdeňka Svěráka. Jeho činnost je zaměřena na pomoc lidem ochrnutým po poranění míchy.) Další finanční prostředky pro Centrum Paraple jsou získávány formou příspěvků ze společných realizací s jednotlivými partnery portálu (letos společnosti Artlite, Efos a Electrosun) systémem ONE + ONE, tzn. jedno procento ze zisku zřizovatel portálu, jedno procento partner. Centrum Paraple tak vždy získává 2 % z každé realizované zakázky. První takto získanou částkou bylo 55 707 korun, které zástupci portálu předali Centru Paraple letos v červnu.
 
Hnacím motorem projektu je snaha pomoci. Pokud s věcmi veřejně prospěšnými můžeme skloubit naši vlastní činnost, tím lépe,“ řekl jeden z partnerů Light4sport.cz. Kromě toho stojí za touto snahou i osobní „vozíčkářská“ zkušenost jednoho z iniciátorů projektu – sportovce úspěšně vyléčeného po úrazu páteře.
 
Na Slovensku portál spolupracuje se Slovenským paralympijským výborem.
(Tisková zpráva Indal.)
-jk-