časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

light+building - veletrh pro architekturu a techniku

|

číslo 1/2002

light+building
Veletrh pro architekturu a techniku

Když před dvěma lety frankfurtská veletržní správa uváděla do života nový veletrh zaměřený na souvztažnost technických a architektonických řešení budov, dělala sice určitý krok do neznáma, ale s velmi reálnou nadějí na úspěch. Praxe ukázala, že skutečnost předčila očekávání. Veletrh se stal hmatatelným důkazem potřebnosti prezentovat nové poznatky, výrobní a montážní postupy a jejich využitelnost pro architekty, designéry a projektanty, ale i pro montéry a údržbáře.

Po úspěchu ročníku 2000 není divu, že letošní Light+Building se s velkým předstihem opět stal předmětem živého zájmu vystavovatelů. Opozdilci mají smůlu – veškerá plocha je vyprodána. To je ovšem velmi příznivá zpráva pro návštěvníky veletrhu. Ten, kdo se ve dnech 14. až 18. dubna 2002 vypraví do Frankfurtu nad Mohanem, má příležitost na zdejším výstavišti vejít v kontakt s nejnovějšími trendy v technických oborech souvisejících s elektrotechnickým vybavením budov.

Z hlediska tzv. integrované techniky budov se na veletrhu setkávají čtyři oblasti výrobků: klimatizační technika (ta je separována do dílčího veletrhu pod názvem Aircontec), průmyslové osvětlovací soustavy a svítidla, osvětlení v domácnosti – bytová svítidla a samozřejmě obor, který všechny uvedené spojuje – elektrotechnika, přesněji řečeno elektroinstalační technika spolu s automatizační technikou pro budovy.

Osvětlovací technika je zcela přesvědčivě ve vedení co se týče počtu vystavovatelů a výstavní plochy. Jen pro porovnání: v roce 2000 při prvním ročníku vystavovalo své výrobky a služby 1 141 firem, letos je to již téměř 1400. Slušný nárůst...

Další velká oblast – technika budov – dává veletrhu Light+Building punc největšího veletrhu na světě věnovaného elektrotechnice ve spojení s technickým vybavením budov.

Ve dnech 15. až 17. dubna souběžně s veletrhem proběhne akce nazvaná Building Performance Congress. Tento kongres je určen návštěvníkům, kteří rozhodují v oblasti investic, plánování, staveb, provozu a správy nemovitostí.

Tématy odborných sekcí kongresu jsou osvětlovací technika, klimatizační technika, automatizace budov, elektroinstalační technika pro budovy, architektura a projektování s využitím možností moderních elektroinstalačních a automatizačních technologií.

Vstupenky pro odborné návštěvníky letos stojí 80 EUR (v předprodeji 50 EUR), permanentka je k dostání za 155 EUR (v předprodeji 95 EUR). Studenti platí jen 18 EUR.

Frankfurtské veletrhy u nás zastupuje: K + M EXPO s. r. o., Václavské nám. 1, P.O.Box 467, 110 21 Praha 1, tel.: 02/24 23 01 04, e-mail: messefrankfurt@mbox.vol.cz