časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Kurz osvětlovací techniky XXVIII – 2. oznámení

|

Česká společnost pro osvětlování, Regionální skupina Ostra­va, a VŠB – Technic­ká univerzita Ostrava sdělují odborné veřejnosti, že se ve dnech 11. až 13. října 2010 uskuteční v hotelu Dlouhé Stráně (Kouty nad Desnou) národ­ní konference s mezinárodní účastí – Kurz osvětlovací techniky XXVIII se zaměře­ním na moderní světelné zdroje. Konfe­rence je určena pro projektanty, architekty, provozovatele osvětlovacích soustav, inves­tory, výrobce svítidel, výrobce komponent pro světelnou techniku, orgány hygienické služby a všechny přátele světla.
 
Informace pro přednášející: prosíme potenciální autory o doručení příspěvků v termínu do 15. 9. 2010.
 
Nosná témata: regulace a řízení mo­derních světelných zdrojů v interiérech, interiérové osvětlení a světelné diody, energetické audity budov, osvětlování venkovních pracovních prostorů, archi­tektonické hledisko venkovního osvětlo­vání (využití LED), rušivé světlo, proble­matika jasových poměrů na vozovkách, použití svítidel veřejného osvětlení s mo­derními světelnými zdroji v praxi, osvětlo­vání nepřehledných a nebezpečných míst na veřejných komunikacích, palčivá téma­ta v hygieně, která stále zůstávají, legis­lativa v hygieně, zpětné vlivy osvětlova­cích soustav, netradiční způsoby napáje­ní osvětlovacích soustav.
 
Doprovodný program: výstava osvět­lovací techniky, tradiční společenský ve­čer s bohatým programem, exkurze – přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně včetně horní nádrže, papírna na výro­bu ručního papíru a lázně Velké Losiny.
 
Veškeré další informace včetně při­hlášky jsou k dispozici na http://www.csorsostrava.cz  
 
Za přípravný výbor vás srdečně zvou:
Odborný garant:
prof. Ing. Karel Sokanský, CSc.
VŠB – Technická univerzita Ostrava
tel.: 596 995 181, mobil: 603 862 282
 
Organizační garant:
Ing. Ivana Sokanská
Bráfova 4, 702 00 Ostrava
tel.: 608 468 956

e-mail: sokanska@csorsostrava.cz