časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Kurz osvětlovací techniky XXVII – 2. oznámení

|

Česká společnost pro osvětlování, Regionální skupina Ostrava, sděluje odborné veřejnosti, že se ve dnech 29. září až 1. října 2009 uskuteční v hotelu Dlouhé Stráně (Kouty nad Desnou) národní konference s mezinárodní účastí – Kurz osvětlovací techniky XXVII.
 
Konference je určena pro projektanty, architekty, provozovatele osvětlovacích soustav, investory, výrobce svítidel, výrobce komponent pro světelnou techniku, orgány hygienické služby a všechny přátele světla.
 
Nosná témata: energetické audity budov, interiérové osvětlení a světelné diody, nouzové a bezpečnostní osvětlení, nová norma (ČSN EN 12464-2) řešící problematiku osvětlování venkovních pracovních prostorů, osvětlení z pohledu požadavků zabezpečovacích kamer, architektonické hledisko venkovního osvětlování, rušivé světlo, problematika jasových poměrů na vozovkách, problematika automobilových světlometů a svítilen – denní režim, osvětlování přechodů pro chodce, nařízení vlády č. 361/2007 Sb., kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví při práci a které je plnou náhradou známého nařízení vlády č. 178/2001 Sb., denní a sdružené osvětlení – měření, výpočty, optimalizace napájecích vedení osvětlovacích soustav z hlediska ztrát, aplikace nových prvků rozvodné techniky v napájení osvětlovacích soustav.
 
Přednášky budou probíhat v sekcích: vnitřní osvětlení, venkovní osvětlení, veřejné osvětlení, hygiena, elektro.
 
Doprovodné akce: výstava osvětlovací techniky, tradiční společenský večer s bohatým programem.
 
Bližší informace a přihlášku najdete na našich stránkách www.csorsostrava.cz
 

Za přípravný výbor Vás srdečně zve prof. Ing. Karel Sokanský, CSc.