časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Kanlux na veletrhu Amper 2006

|


Kanlux na veletrhu Amper 2006

Ve dnech 4. až 7. dubna 2006 se v Praze uskutečnil největší mezinárodní veletrh elektroniky a elektrotechniky v České republice Amper 2006. Této akce se každoročně zúčastňují významné firmy zabývající se světelnou technikou. Také firma Kanlux s. r. o. zde představila svůj široký sortiment výrobků. Troufáme si říci, že náš stánek byl po celou dobu trvání veletrhu v obležení návštěvníků, což nás velmi potěšilo.

Obr. 1. Část expozice Kanlux na veletrhu Amper 2006
Obr. 4. Vestavné svítidlo Pasat pro halogenidové výbojky 70 a 150 W
Obr. 5. Dekorativní halogenové svítidlo CTX-70-AL/M

Obr. 1. Obr. 4. Obr. 5.

Naši zaměstnanci prezentovali návštěvníkům novinky v sortimentu a také je informovali o plánech rozvoje firmy. Velký zájem vzbudil nový katalog, jehož uvedení mělo premiéru právě na veletrhu Amper 2006. Nová grafická úprava, nové fotografie výrobků i celkový dojem byly klienty hodnoceny jednoznačně pozitivně.

Obr. 2.

Obr. 2. Důvody návštěvy veletrhu Amper (hodnocení priority v rozmezí 1 – nejvyšší až 5 – nejnižší)
Obr. 3. Podhledové svítidlo CTS-100
Obr. 6. Vestavné halogenové svítidlo CTX-KW10

Jelikož naše účast na veletrhu Amper se stala již tradicí, rozhodli jsme udělat profesionální průzkum účasti návštěvníků naší expozice. Proto jsme o provedení průzkumu požádali marketingovou agenturu Respond & Co, která poskytuje služby v oblasti marketingového výzkumu a marketingového poradenství.

Průzkum v prostorách veletrhu Amper 2006

Popis metody
Jednalo se o šetření, které proběhlo na rozsáhlém výběrovém souboru (500 respondentů). Mělo kvantitativní povahu a bylo založeno na dotazování návštěvníků v prostorách místa konání veletrhu proškolenými tazateli společnosti Respond & Co. Obr. 3. Výběrový soubor byl tvořen náhodným výběrem. Úkolem bylo specifikovat veletržní profil, tedy určit strukturu návštěvníků veletrhu, a zjistit, jak se shodovala se strategií účasti společnosti Kanlux na veletrhu, a následně porovnat, jak se lišila (shodovala) struktura návštěvníků expozice a struktura návštěvníků veletrhu.

Užitné hodnoty výzkumu

  • Výzkum umožňuje identifikovat veletržní profil návštěvníků
  • Výzkum přináší informaci o motivech návštěvnosti
  • Šetření umožňuje odhadnout dopad účasti (neúčasti) na veletrhu
    Výsledky průzkumu jsou patrné z obr. 2.

    Z novinek představených na veletrhu Amper 2006

    Podhledové svítidlo CTS-100 s vyšším stupněm krytí (IP44) je určeno k osvětlení prostor se zvýšenou vlhkostí, např. koupelny, kuchyně. Toto svítidlo je osazeno 12V halogenovou žárovkou MR-16 o maximálním příkonu 35 W, je v barevném provedení bílá, chrom, matný chrom a antik (obr. 3). Vestavné výbojkové svítidlo Pasat (obr. 4) se využívá k osvětlení prostor, kde je vyžadována vysoká hladina osvětlení, např. výkladní skříně, výstavní plochy, obchody, sklady, nákupní střediska. Jeho konstrukce umožňuje směrovat světelný tok do požadovaného směru. Svítidlo je možné osadit halogenidovými výbojkami o příkonu 70 a 150 W, zákazníkům nabízíme i potřebné předřadníky. Interiérové halogenové svítidlo CTX-70-AL/M (obr. 5) je vhodné k osvětlení domovních prostor i k osvětlení obchodů, barů a jiných komerčních prostor. Toto dekorativní svítidlo spojuje výhody reprezentativního vzhledu a efektivního osvětlení za přijatelnou cenu. Je osazeno 12V halogenovou žárovkou typu JC o maximálním příkonu 50 W. Obr. 6. Vestavné halogenové svítidlo CTX-KW10 (obr. 6) je určeno k interiérovému osvětlení schodišť, vchodů nebo jako akcentové osvětlení. Jeho vzhled při zachování praktických užitných hodnot je atraktivní. Svítidlo je osazeno halogenovou žárovkou typu JC o maximálním příkonu 35 W. Kromě těchto svítidel připravujeme i nové řady průmyslových zářivkových svítidel MAH, které mohou být osazeny jak klasickými indukčními předřadníky třídy B2, tak elektronickými předřadníky o příkonech od 1× 18 W do 2× 58 W. Tyto i další novinky rovněž představíme na veletrhu Elosys v Trenčíně ve dnech 10. až 13. října 2006. Těšíme se, že i na tomto místě budeme moci prezentovat široký sortiment našich výrobků.

    Kanlux s. r. o.
    Sadová 618
    738 01 Frýdek-Místek
    tel.: +420 558 694 881, 558 402 511
    fax: 558 694 250
    e-mail: kanlux.cz@kania.cz
    http://www.kanlux.cz