časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

K nové rubrice Osvětlení interiérů

|

číslo 2/2002

K nové rubrice Osvětlení interiérů

„Osvětlení interiéru není jednoduchá záležitost. Jestliže má interiér dobře sloužit svému uživateli, mělo by skutečně kvalitní osvětlení splňovat hned několik podmínek – užitnou, zdravotní, bezpečnostní, estetickou a v neposlední řadě i ekologickou.

Z mých zkušeností vyplývá, že nároky uživatelů na kvalitní osvětlení jsou vysoké. Vzhledem k životnímu stylu v naší zemi, kdy naprostá většina z nás užívá své obydlí večer, je kladen stále větší důraz na dobré osvětlení v bytě.“ Tak začíná příspěvek Jany Soldánové „Osvětlení interiéru z pohledu architekta“ (Světlo 2002/1).

Zajistit, aby osvětlení splňovalo všechna požadovaná kritéria, není jednoduchá záležitost. Asi proto, že informovanost v tomto směru je zřejmě nedostatečná, se na nás stále více čtenářů obrací se žádostmi o podrobnější informace k osvětlení obytných prostor a kontakty v oboru. Rozhodli jsme se požádat pana Ing. arch. Ladislava Monzera, CSc., který se mimo jiné osvětlením interiéru léta zabýval, aby se formou souboru článků tomuto tématu věnoval podrobněji na stránkách časopisu SVĚTLO. Aby si čtenáři mohli ověřit teorii v praxi a získali tak i potřebné kontakty, nabízíme při té příležitosti firmám zabývajícím se nejen prodejem, ale právě i návrhem a realizací osvětlení interiéru prostor k prezentaci produktů i vzorových interiérů.

-jk-