časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jarní světlo v Hongkongu

|

Úspěch hongkongského Mezinárodního veletrhu osvětlovací techniky Hong Kong International Lighting Fair, který je pořádán každý podzim, vyhodnotila tamější veletržní správa HKTDC jako podnět k vytvoření jarní verze veletrhu. Termín pořádání byl stanoven na 13. až 16. dubna 2009.
 
Jarní vydání veletrhu poskytuje dodavatelům příležitost oslovit více potenciálních zákazníků z okruhu mezinárodní odborné veřejnosti. Zároveň nabízí firmám příležitost zhlédnout nejnovější trendy pro nastávající sezonu a objednat s předstihem zboží vhodné pro závěr roku.
 
Ve vývoji průmyslového odvětví „osvětlování“ je patrná dynamika vyplývající z existence nových materiálů a zdokonalených či nových principů a technologických procesů. Osvětlení také zastává důležitou úlohu v bytové architektuře, a je tedy ovlivňováno převažujícími módními trendy. Samozřejmě je tu patrná závislost na ekonomickém potenciálu stavebního průmyslu, takže možnosti průmyslu osvětlování svým způsobem kopírují možnosti stavebnictví a architektury. V každém případě je pro odborníky i obchodníky důležité sledovat vývoj a inovace. Jarní vydání veletrhu nabízí výhodné místo i vhodnou dobu pro načerpání nejnovějších informací z této oblasti.
 
Návštěvníci zde naleznou sortiment zboží reprezentující veškerá odvětví osvětlovacího průmyslu. Mezi hlavními kategoriemi se objeví křišťálové osvětlení, ekologické osvětlení, sváteční osvětlení, venkovní osvětlení, osvětlovací doplňky a součástky a stolní svítidla.
 
Doba vyhrazená jarnímu veletrhu spadá do jedné ze dvou hlavních nákupních sezon v kalendáři každého vystavovatele. Koná se zároveň s Hongkongským veletrhem spotřební elektroniky (jarní verze) a s Mezinárodní výstavou informačních technologií (Hong Kong International ICT Expo) – a to velmi pohodlně pod jednou střechou. Návštěvníci veletrhu osvětlovací techniky naleznou mnoho příležitostí objevovat nové obzory a přecházet z jednoho odvětví do druhého.
 
HKTDC nabízí množství různých cenových zvýhodnění pro návštěvníky účastnící se veletrhu. Jsou to jednak exkluzivní slevy ubytování v hotelu, jednak vstupenky zdarma na základě registrace.
 
Na http://hklightingfairse.hktdc.com/dm/potential/issueos_czech.htm lze získat informace v češtině, popř. lze odsud stáhnout seznam vystavovatelů společně s čísly jejich stánků na veletrhu a fotografiemi výrobků.
 
Další informace poskytne Ing. Ivona Táborská z pražské pobočky HKTDC, a to telefonem +420 233 323 514 nebo elektronickou poštou prague.consultant@tdc.org.hk
(sie)