časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jarní setkání Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení v Bratislavě

|

číslo 3/2003

Jarní setkání Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení v Bratislavě

Už od dob společného státu Čechů a Slováků sdružuje Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení ve svých řadách odborníky a firmy zabývající se problematikou veřejného osvětlení z obou zemí. Pro další prohlubování spolupráce a rozšíření řady členů SRVO o další zástupce ze Slovenské republiky se jarní setkání tentokrát uskutečnilo na Slovensku.

Ve dnech 22. až 23. května 2003 se v hotelu Sorea v hlavním městě Slovenské republiky Bratislavě sešlo více než sto odborníků a zástupců firem z České republiky i Slovenska. Dlouholetý člen SRVO Ing. Bernard Hollý z bratislavské firmy Belux, který setkání organizačně zajišťoval a bděl nad jeho zdárným průběhem, se ve spolupráci s Ing. Procíkem z firmy Siemens podílel i na sestavení odborné části programu. Setkání se zde poprvé konalo pod názvem Technický seminář. Vzhledem k vysokému odbornému charakteru programové náplně se budou takto zaměřené akce nadále nazývat Setkání – Technický seminář.

O významu akce svědčí i přítomnost náměstka primátora hl. města SR Bratislavy Ing. Karola Kolady a dalších představitelů města a městských částí. Jednání se tentokrát vedle členů SRVO zúčastnilo i mnoho hostů z řad slovenských odborníků.

Programem setkání provázeli a odbornou část společně uváděli Ing. Hollý a Ing. Luxa, tajemník SRVO. Po uvítacích slovech organizačního garanta Ing. Hollého a projevu Ing. Kolady seznámil přítomné hosty předseda SRVO Ing. Kotek s posláním a činností společnosti. Zdůraznil, že význam spolupráce mezi Čechy a Slováky se nezmenší ani vstupem do EU, protože spolu mohou komunikovat bez vážných jazykových bariér. Odborný program byl zaměřen na zajímavé poznatky a přístupy k řešení projektů v České republice i na Slovensku.

Přednesené referáty: Ing. Procík, firma Siemens: Obnova a provoz VO v Bratislavě, Ing. Gašparovský, TU Bratislava: Audity VO ve Slovenských městech, doc. Smola, TU Bratislava: Slavnostní osvětlení Bratislavy, p. Ryšán, SMP (Služby města Pardubic): Správa a údržba VO v Pardubicích, Ing. Quit, Ostravské komunikace: Napěťové poměry v rozváděčích v Ostravě, p. Kiss, DNA Slowakia: Elektronické zapalovače pro zdroje ve VO, Ing. Luxa (Ing. Látal), ELTODO EG a. s.: Veřejné osvětlení – jak na to?, p. Pochman, soukromá firma: Údržba VO v Žatci, Jiří Tesař, ART METAL: Veřejné osvětlení a obnova historických městských prostorů.

Večerní projížďka autobusem – exkurze osvětlenou Bratislavou s fundovaným výkladem pánů Ing. Hollého a Ing. Procíka – odborný blok završila. Neformální část setkání při sklence vína pokračovala do pozdních nočních hodin.

Příští setkání SRVO je plánováno na dny 30. a 31. 10. 2003 v Nymburce. Na tomto setkání se uskuteční valná hromada spojená s volbami představitelů SRVO na další tříleté období. Vzhledem k tomu bude muset být odborný program méně bohatý než jindy.

Další informace mohou zájemci získat v sekretariátu SRVO. Kontakty:

předseda SRVO: Ing. Jaroslav Kotek
tel.: 261 343 769, 606 632 786
tajemník SRVO: Ing. František Luxa
tel.: 261 343 712, 602 200 756
e-mail: srvo@srvo.cz
http://www.srvo.cz

-jk-