časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jaký bude art & interior v roce 2007?

|


Jaký bude art & interior v roce 2007?

Uznávaný komplex výběrových výstav moderního designu nábytku, svítidel, architektury a developmentu art & interior8 se letos uskuteční ve Veletržním paláci ve dnech 26. až 29. dubna 2007. Pro tento, již osmý ročník připravují organizátoři (společnost AC EXPO a Ing. Petr Ivanov Tech & Line) opět zajímavou novinku: projekt s názvem Happy Home, který je určen především zájemcům o nové a kvalitní bydlení v naší metropoli. Happy Home bude jakýmsi průvodcem realizacemi významných pražských developerů a realitních kanceláří. Je rozdělen na dvě části – první je špičkově zařízený vzorový byt v Malé dvoraně Veletržního paláce, kde se návštěvníci seznámí i s aktuální nabídkou zúčastněných developerů, náplní druhé části je umožnit zájemcům osobní návštěvu nových bytů a rodinných domů či rezidencí vozidly speciální autobusové linky projíždějícími nabízenými lokalitami.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Součástí letošního ročníku art & interior8 se stal i třetí ročník specializované výstavy kancelářského nábytku, vybavení a doplňků OFFICE & LIFE 2007.

Obr. 4. Obr. 5.

Organizátoři, již tradičně ve spolupráci s Národní galerií v Praze, Sbírkou moderního a současného umění, zvou k návštěvě VIII. Přehlídky českého a zahraničního designu, která v prostorách Národní galerie potrvá až do 3. června 2007. V rámci Přehlídek se uskuteční výstava Lotyšská architektura, představující též výsledky každoroční soutěže Cena za architekturu Lotyšské asociace architektů (LAS), dále prezentace české architektury České bydlení – Domy, připravovaná ve spolupráci s Prostor o. p. s. Lahůdkou nejen pro odborníky bude výstava České sklo 1945–1980, která je organizována ve spolupráci s pražským Uměleckoprůmyslovým muzeem a düsseldorfským muzeem Glasmuseum Hentrich. Zde návštěvníci uvidí ucelený soubor moderního skla, koncipovaný význačným znalcem českého skla dr. Helmutem Rickem a sestavený především z děl českých výtvarníků. Objeví se zde rovněž několik téměř neznámých prací průkopníků tvorby tzv. ateliérového skla. Poslední akcí Přehlídek bude výstava současného čínského grafického designu China Beyond Graphics, v níž budou mimo jiné představeny plakáty, loga, obaly a také design pro Olympijské hry 2008.

Podrobnější informace na www.artinterior.cz

Mgr. Helga Hrabincová