časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Indal C&EE – nový hráč na trhu svítidel

|

číslo 4/2004

Indal C&EE – nový hráč na trhu svítidel

Při příležitosti svého vstupu na trh s osvětlením ve střední a východní Evropě uspořádala firma Indal C&EE s. r. o., dceřiná společnost španělského holdingu grupo INDAL, 20. října 2004 tiskovou konferenci.

Na toto oficiální zahájení činnosti firmy přijal pozvání pan Alberto Cedrán, ekonomický a obchodní atašé španělského velvyslanectví v Praze. Za holding grupo INDAL se zúčastnil pan Federico Arias, syn zakladatele společnosti a jeden ze tří členů výkonného výboru společnosti, pověřený řízením obchodu a marketingu. Na otázku, proč se vedení grupo INDAL rozhodlo vstoupit do střední a východní Evropy a proč se ústředím těchto aktivit stala právě Česká republika, Federico Arias odpověděl: „Rozhodujícím momentem pro naše rozhodnutí byla skutečnost, že všechny čtyři země (Česká republika, Polsko, Slovensko a Maďarsko) v květnu tohoto roku vstoupily do Evropské unie, což je z našeho pohledu a zejména z naší vlastní španělské zkušenosti nezvratný signál pro další růst investic a ekonomickou stabilitu. S Českou republikou máme nejdelší a snad i nejlepší obchodní zkušenosti. Obr. 1. Naše rozhodnutí však ovlivnilo mnoho dalších faktorů, např. kvalita a dostupnost dodavatelů, kvalifikovaná pracovní síla nebo logisticky ideální geografická poloha.„ Po přiblížení historie holdingu grupo INDAL seznámil přítomné s plány firmy Indal C&EE Bedřich Quadrát, pověřený jejím vedením (obr. 1). Mimo jiné také řekl: „Již od začátku naší existence budeme našim zákazníkům ve střední a východní Evropě nabízet takový sortiment osvětlení, který bude přesně reflektovat potřeby tohoto trhu. Tyto výrobky se budou nejenom odtud distribuovat, ale i zde kompletovat. Postupem času budeme uvažovat i o vlastním vývoji nebo modifikacích některých výrobků. Indal C&EE je středoevropskou firmou pro středoevropské zákazníky s mimořádným technickým zázemím a s více než půl stoletím zkušeností v oboru.„

Kvalitně připravená prezentace vyvolala četné dotazy zástupců tisku. Po jejich zodpovězení všichni přítomní dostali prostor k diskusi na následné neformální recepci, jež byla spojena s ochutnávkou španělských vín a specialit.

(Do skupiny grupo INDAL patří více než 45 firem přítomných na pěti kontinentech. Konsolidovaný obchodní obrat skupiny se blíží 100 milionům eur. Grupo INDAL jen v Evropě zaměstnává více než 620 pracovníků a své produkty vyrábí ve třech výrobních závodech. Každý z nich se zaměřuje na produkci určitého typu osvětlení. Největší je Indalux, který vznikl již v roce 1950 a v současné době je jednou z vedoucích firem mezi výrobci technického osvětlení. Do skupiny patří i firma Sluz, zaměřená na výrobu interiérového osvětlení. Třetí je francouzská 3e international, která vyrábí architektonicky velmi atraktivní venkovní dekorativní osvětlení.)

-jk-