časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Hudební veletrh Praha 2007

|


Hudební veletrh Praha 2007

Ve dnech 13. až 15. září 2007 v novém termínu pořádají společnost AC EXPO a nakladatelství Muzikus již popáté Hudební veletrh Praha. Veletrh, na kterém se prezentují prodejci a výrobci produktů hudebního průmyslu v České republice, je po celou dobu přístupný jak odborníkům, tak i široké hudební veřejnosti.

Na Hudebním veletrhu Praha budou vystavovat nejvýznamnější české firmy, reprezentující téměř 400 českých i světových značek, a představí svoji nabídku na ploše bezmála 2 000 m2.

Vedle hudebních nástrojů a příslušenství se návštěvník může seznámit s širokou škálou produktů, techniky a služeb, bez kterých si nelze představit např. televizní přenos, nahrávání ve studiu, provoz kin, hudební či divadelní produkci a další. Na veletrhu bude mj. prezentována špičková technika, která je určena např. k nahrávání, zpracování a přenosu zvuku, dále osvětlovací, ozvučovací a audiovizuální technika, kterou návštěvníci na festivalech, koncertech, v divadlech, kinech, na diskotékách a ve sportovních halách nevnímají, avšak která je pro zmíněné akce nezbytným profesionálním nástrojem.

Tuto techniku návštěvník může vidět nejen v expozicích jednotlivých firem, ale především „v akci“ – po celou dobu veletrhu bude možné se formou workshopů i koncertů seznamovat s novinkami, technikou, tvůrčími postupy apod. předních osobností české hudební scény. Navíc, v kinosále budou všechna dopoledne určena prezentaci nainstalované jevištní techniky.

Tak jako každý rok, je i letos součástí workshopů i blok Muzikant a právo, připravený ve spolupráci se Svazem autorů a interpretů. Je tomu tak proto, že v uplynulých letech byly zavedeny významné legislativní změny v oblasti autorských práv.

Již podruhé bude prezentován program pro nejmenší – B>Děti, pojďte si (za)hrát, který hrou seznámí nejmenší zájemce o hudební svět se základními zákonitostmi v hudbě, ať již formou drumcirclů, hudebního divadélka, možnosti zahrát si na hudební nástroje či zkusit, jaké to je, „zahrát si v kapele“.

Letos poprvé pořádáme dvoudenní konferenci Světlo, zvuk a projekce v kulturních zařízeních, která je určena provozovatelům kin, divadel, klubů a kulturních domů. Toto setkání s předními odborníky je zaměřeno na systémová řešení při modernizaci audiovizuální techniky v kulturních zařízeních, včetně akustiky.

Veletrh je otevřen od čtvrtka do soboty (13. až 15. 9. 2007) každý den od 10 do 18 h. Vstupné včetně doprovodného programu je 120 Kč. Více informací lze nalézt na www.huvel.cz

Ing. Marie Pragrová, CSc.,
manažerka Hudebního veletrhu Praha 2007

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde