časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Hudební veletrh Praha 2006 ve Veletržním paláci

|


Hudební veletrh Praha 2006 ve Veletržním paláci

Ve dnech 21. až 23. září t. r. pořádají společnost AC EXPO a vydavatelství Muzikus již čtvrtý ročník Hudebního veletrhu Praha 2006 ve Veletržním paláci v Praze. Veletrh, na kterém se prezentují nejvýznamnější prodejci a výrobci hudebního průmyslu v České republice, je po celou dobu přístupný jak odborníkům, tak i široké hudební veřejnosti.

Obr. 1.

Foto Petr Kadlec

Téměř 90 vystavovatelů, reprezentujících více než 400 českých i světových značek, představí svoji nabídku na čisté výstavní ploše bezmála 2 000 m2. V loňském roce došlo ke změnám, kdy velké firmy vstoupily na český trh a zvolily přímou účast, některé firmy se prezentovaly ve více expozicích, aby zdůraznily rozdílnost sortimentu. Tento trend zůstává pro letošní rok zachován. Vedle tradičních vystavovatelů se zúčastní i nově vzniklé firmy a představí se také malé firmy – výrobci mistrovských nástrojů, doplňků, agentury, hudební vydavatelství apod., které zpestřují nabídku veletrhu.

Ve velké dvoraně návštěvníci naleznou především dovozce elektronických i akustických hudebních nástrojů a příslušenství, ale také studiovou techniku, v pasáži A a hale A představí vystavovatelé jevištní techniku, v hale B nahrávací i reprodukční techniku a hudební software, v polopatře haly B se budou prezentovat malé firmy – výrobci nástrojů, prodejci doplňků, hudební vydavatelství a další. V malé dvoraně budou vystavovat výrobci a dovozci akustických hudebních nástrojů a vydavatelé hudební literatury.

V letošním roce pořadatelé zaměřili doprovodný program především na odborné návštěvníky – muzikanty, hudební pedagogy, techniky světla a zvuku. Ve třech auditoriích se bude možné po celou dobu veletrhu seznamovat na workshopech s novinkami, technikou, tvůrčími postupy apod. předních osobností české hudební scény. Navíc budou v kinosále všechna dopoledne určena pro prezentaci nainstalované zvukové a světelné techniky.

Foto Vladimír Švanda, Petr Kadlec, Patricie Sochová

Obr. 2. Obr. 3. Obr. 4.

Nebude zapomenuto ani na nejmenší – prostor v mezaninu bude vyhrazen hudební školičce – Děti, pojďte si (za)hrát, která se skládá z několika částí: Hudební divadélko Romaneto (ve čtvrtek a v pátek) a dvojice Vanda a Standa (v sobotu) představí nejmenším dětem zábavnou formou při aktivní práci s divákem základní principy hudby. Drumcircly, připravené ve spolupráci s TNM, jsou speciální aktivitou, kdy pod vedením zkušeného koordinátora účastníci (děti i dospělí) hrají různé rytmy a melodie na perkusní nástroje. Cílem je společně si zahrát pro radost. Hudba hrou – k dispozici jsou vedle nástrojů různé názorné hudební artefakty, na kterých si děti mohou vyzkoušet, „jak to funguje„ a pochopit i technické principy, které vládnou hudbě.

Veletrh je otevřen od čtvrtka do soboty (21. až 23. 9. 2006) každý den od 10.00 do 18.00 h, vstupné včetně doprovodného programu je 120 Kč. Více informací naleznete na www.huvel.cz

Ing. Marie Pragrová, CSc.