časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Hudební veletrh Praha 2005

|


Hudební veletrh Praha 2005

Ve dnech 23. až 25. září 2005 se již potřetí koná Hudební veletrh Praha 2005. Pořádají ho výstavnická organizace AC EXPO a nakladatelství MUZIKUS.

Obr. 1. PRODANCE: efekty diodového laseru KVANT
Obr. 2. AUDIOLIGHT SERVICE: laserový systém SHOTGUN 3D – RGY
Obr. 5. HDT: efekty diodového laseru Eurolite LED Circle RGB

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Téměř 90 vystavovatelů, reprezentujících na 400 českých i světových značek, představí svoji nabídku na čisté výstavní ploše bezmála 2 000 m2. V letošním roce dochází k určitým změnám. Největší distributoři světových značek letos poprvé volí přímou účast, některé firmy se prezentují ve více expozicích, aby zdůraznily rozdílnost sortimentu. Vedle tradičních vystavovatelů se účastní i nově vzniklé firmy. Prezentují se také malé firmy – výrobci mistrovských nástrojů, doplňků, agentur, vydavatelství apod., které rozšiřují nabídku veletrhu.

Obr. 3.

Obr. 3. SHOWTECH: Emerald Scan firmy American DJ
Obr. 4. T–SERVIS: exteriérové „zakopané“ svítidlo Inground 200 firmy Martin

Veletržní palác, který se zvenčí jeví jako netečný monolit, představí po čtyři rušné dny široké hudební veřejnosti vše, co český hudební trh může nabídnout. Jeho členité a kultivované prostory umožňují organizátorům zvládnout nelehký úkol – v jednom prostoru umístit množství produktů s různou hlučností a navíc přilákat návštěvníky pestrým doprovodným programem, který lze rozsahem i kvalitou srovnat s republikovými festivaly.

Ve velké dvoraně, která je jádrem veletrhu, naleznou návštěvníci především elektronické hudební nástroje, v hale B nahrávací techniku, hudební software. V pasáži A, hale A a galerii C vystavovatelé představí jevištní technologie (světlo, zvuk, suport, efekty), v malé dvoraně se představí výrobci akustických hudebních nástrojů a hudební vydavatelství.

V oblasti profesionální osvětlovací a jevištní techniky se představí patnáct vystavovatelů Obr. 4. (AUDIO LIGHT SERVICE, ELMA ART, DANCEFLOOR, HDT IMPEX, MAXI STORE, MEDIA­TECH, MUSICDATA, PRODANCE, PRO MUSIC, SAZ PRO, SHOWMARKET, SHOWTECH PRAGUE, SVĚTLO A ZVUK, T SEVIS, ZAT EASY CONTROL). Svoje produkty předvedou v rámci svých expozic, ale některé firmy také přímo v akci při koncertech a na seminářích.

Na pěti scénách vystoupí na 600 umělců, ve dvou seminárních místnostech po čtyři dny budou hudební osobnosti představovat velký počet produktů a postupů odborné i širší hudební veřejnosti. Na venkovní scéně, která funguje jako upoutávka, se představí sólisté či kapely jazzového typu či ve stylu world music a etno. V hale A se uskuteční soutěž amatérských diskžokejů DJ Champ 2005, která je již potřetí pořádána jako prezentační mistrovství České republiky a Slovenska. V kinosálu budou hrát renomované kapely naší rockové scény a rovněž zde bude dán prostor mediálně neznámým, ale hudebně zdatným skupinám, v malé dvoraně vystoupí klasičtí interpreti a soubory, to vše po celou dobu veletrhu. Ve spolupráci s Českou televizí je připravován Páteční Poprask, v sobotu večer se uskuteční přímý přenos koncertu z kinosálu v rámci pořadu Noc s Andělem. Od pátku do neděle se budou konat koncerty na scéně v garážích Veletržního paláce. Více informací zájemci naleznou na webových stánkách veletrhu www.huvel.cz

Ing. Marie Pragrová, CSc.