časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Hudební veletrh Praha 2005

|


Hudební veletrh Praha 2005

Ve dnech 22. až 25. září pořádají veletržní společnost AC EXPO a hudební vydavatelství Muzikus již třetí ročník Hudebního veletrhu Praha 2005 ve Veletržním paláci v Praze. Veletrh, na kterém se prezentují nejvýznamnější tuzemští prodejci a výrobci hudebního průmyslu, je určen obchodníkům, kteří chtějí rozšířit své obchodní kontakty, i široké hudební veřejnosti, která hledá orientaci na českém hudebním trhu.

Kompaktnost a zároveň členitost výstavních prostor Veletržního paláce umožňují, aby svůj sortiment, od hudebních nástrojů, nahrávací a vysílací techniky, osvětlovací a ozvučovací techniky až po hudební software či literaturu, vedle sebe představily firmy s různou nomenklaturou, aniž by se vzájemně rušily.

Obr. 1.

Obr. 1. Lasershow (Maxistore)

Na minulém ročníku se na ploše 1 852 m2 prezentovalo 89 vystavovatelů a veletrh v průběhu čtyř nabitých dnů navštívilo 11 153 návštěvníků z celé republiky i ze zahraničí. Vystavovatelé na veletrhu předvedli výrobky 289 značek, které návštěvníci zhlédli ve výstavních stáncích nebo je viděli či slyšeli v rámci doprovodného programu na seminářích ve dvou auditoriích či v rámci hudebních produkcí na čtyřech koncertních scénách, celkem tedy na ploše 1 170 m2. Během doprovodného programu vystoupilo asi 475 účinkujících. Novinkou doprovodného programu v roce 2004 bylo virtuální studio Huvel. Návštěvníci měli možnost sledovat celý proces nahrávání, mixáže a masteringu a tak vidět pod ruce hudebníkům a zvukařům. Studio bylo unikátní tím, že nahrávka byla kompletně zpracována v počítačích nejnovějšími postupy, s využitím virtuálních instrumentů a tzv. pluginů.

V oblasti profesionální osvětlovací a jevištní techniky se představilo čtrnáct vystavovatelů.

AUDIO LIGHT Service prodává a pronajímá zvukovou a světelnou techniku a poskytuje její servis. DANCE FLOOR zajišťuje distribuci, prodej, pronájem a servis profesionální osvětlovací a ozvučovací techniky pro TV, divadla, kina, koncertní sály, stadiony, kluby a diskotéky. ELMA art zajišťuje výrobu, prodej a servis světelné a zvukové techniky pro kluby a diskotéky. Firma HDT impex s. r. o. každoročně přináší na český trh mnoho zajímavých novinek ze světa zábavy a DJ techniky. V letošním roce představí širokou nabídku světelných efektů na základě diod LED. Technologie LED se vyznačuje výraznou úsporou energií, dlouhou životností a jasnými a sytými barvami. Nabídka se neomezuje pouze na trubice a žárovky LED, ale poskytuje také stroboskopy, otočné hlavice, bodové reflektory, panely a spoustou dalších produktů osazené diodami LED.

Obr. 2.

Obr. 2. Světelný efekt v nové řadě technologií LED – svazek barevných paprsků díky vestavěnému mikrofonu rotuje podle hudby; vyznačuje se nízkou spotřebou energie a dlouhou životností (HDT impex)

Firma MusicData patří mezi významné distributory a prodejce ozvučovací, osvětlovací, prezentační a studiové techniky. MusicData zastupuje na trhu prestižní světové výrobce, jako jsou NEXO, CAMCO, CREST AUDIO, AUDIX, MIPRO, HK AUDIO, LA AUDIO, AUDIENT, SPL, SOMMERCABLE, JB LIGHTING, LPS, LITEC, NIVTEC, CHAIN MASTER, VMB, LSC, RIEDEL, PREMIER, HUGHES & KETTNER a ULTRALITE.

MusicData dodává a instaluje techniku pro divadla, kulturní domy, společenská centra, kostely, hotely, restaurace, diskotéky apod. Zabezpečuje ucelené služby tzv. na klíč při realizaci prezentací firem, produktů, konferencí, koncertů, laserových přehlídkách, koncertních turné, módních přehlídek, a to od návrhu až po konečnou produkci, včetně výběru vhodného prostředí nebo objektu po projekt scény, ozvučení, osvětlení a bezpečnostních opatření. OTV PAVLŮ zajišťuje prodej, realizaci a servis osvětlovacích, zvukových a projekčních technologií pro divadla, TV a filmová studia, kongresové a sportovní haly, výstavní prostory, módní přehlídky, dekorativní a slavnostní osvětlení budov. SHOWTECH PRAGUE a SHOWMARKET zajišťují dovoz, velkoobchod, prodej a servis světelné techniky.

WD LUX Světlo, zvuk, pódia prodává a pronajímá profesionální osvětlovací techniku. Je dodavatelem osvětlovací techniky pro divadla a architekturu, rekonstruuje osvětlovací technologie v divadlech a společenských prostorách, vypracovává návrhy a tvoří tzv. light design, pronajímá a prodává zvukovou techniku a mobilní podia. Na veletrhu představí osvětlovací pulty, stmívače pro divadelní provoz, stmívače pro architektonické aplikace, svítidla LED, světlomety pro venkovní nasvícení architektury, světlomety pro divadla a TV studia, mobilní podia Kleu.

O tom, jaké novinky budou představeny na letošním Hudebním veletrhu Praha 2005, se dozvědí čtenáři na stránkách časopisu SVĚTLO.

Veletrh bude otevřen od čtvrtka do neděle (22. až 25. 9. 2005) každý den od 10 do 18 h, v neděli do 17 h. Vstupné včetně bohatého doprovodného programu je 100 Kč.

Ing. Marie Pragrová, CSc.