časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Hledejte Frankfurt

|

číslo 1/2004

Hledejte Frankfurt

Měli byste o něm nalézt záznam, který jste si jistě udělali koncem minulého roku podle našeho doporučení (SVĚTLO č. 4/2003, str. 20). Zkuste hledat někde mezi 18. a 22. dubnem. Ale jestli jste tu informaci někam založili, není důvod ke smutku. Jednoduše stačí vyrazit v naznačeném termínu směr Frankfurt, před mostem přes Mohan zahnout doprava a tam už to každý musí najít... Výstaviště Frankfurt Messe a na něm veletrh Light+Building.

Tento mezinárodní veletrh pro architekturu a techniku v sobě sdružuje tři hlavní oblasti související s projektováním budov: osvětlování, elektrotechniku a automatizaci budov, to vše na vysoké odborné úrovni při zachování mezioborových souvztažností. A samozřejmě se zřetelem k budoucnosti a předpokládaným trendům. Naprosto v souladu se současným stavem vývoje lze konstatovat, že integrované projektování a systémové propojení různých technických oborů nejsou pouhou vizí, ale hmatatelná skutečnost.

Systémy určené k automatizaci budov mají za úkol monitorovat, optimalizovat a řídit technická zařízení v budovách, od zabezpečovací techniky až po ovládání a regulaci v jednotlivých místnostech – osvětlení, vytápění a klimatizaci, stínění žaluziemi a mnoho dalších úkonů spojených s každodenním provozem.

Využití možností současných systémů automatizace budov přináší provozovateli i uživatelům několik nesporných výhod. Mezi ně patří jednoduchá obsluha, automatizace rutinních prací, efektivní reakce na akutní potřeby i nouzové situace, úspory nákladů na energii, schopnost operativně se přizpůsobovat změnám prostorových a organizačních aspektů, efektivní řešení bezpečnostních systémů.

V oblasti osvětlování jsou na veletrhu mimo jiné očekávány nápady a inovační řešení zaměřené na techniku denního světla a technická zařízení stavebního charakteru související s osvětlováním (tzv. integrovaná fasádní technika, ochrana proti slunci, různé systémy prosklení apod.).

Light+Building zaujímá přední místo mezi průmyslovými veletrhy roku 2004. Je určen pro všechny odborníky angažované v koncepčním řešení, projektování a technické správě budov, počínaje investory, přes architekty a inženýry až po specializované projektanty, pracovníky v provozu a operátory.

Light-building.messefrankfurt.com je webová adresa, která sdělí další podrobnosti. Informace poskytne i zástupce Messe Frankfurt, agentura K+M EXPO, Václavské náměstí 1, P. O. Box 467, 111 21 Praha 1, tel. 224 230 104.