časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

HALLA na Light+Building 2010

|

Český výrobce svítidel HALLA, a. s., se opět aktivně zúčastnil mezinárodního veletrhu Light+Building ve Frankfurtu nad Mohanem.
 
Cílem prezentace společnosti bylo zejména představit novinky ve výrobním programu a uvedení značky HALLA XPRESS na trh.
 
Společnost HALLA, a. s., klade při vývoji nových produktů dlouhodobě velký důraz na design svítidel a použití nejnovější techniky, technologií a trendů ve světelné technice. Jednou z mnoha novinek je vestavné LED svítidlo. LED svítidlem firma rozšiřuje populární řadu hliníkových vestavných svítidel Serie 65.
 

LED svítidlo Serie 65

 
Svítidlo se vyznačuje vysokou účinností a vysokým měrný výkonem. Ve svítidle je použit LED systém Philips Fortimo nebo Lexel. K dispozici jsou dvě výkonové řady: 2 000 lm a 1 100 lm s teplotou chromatičnosti 3 000 K, 4 000 K nebo svítidlo s možností změnit teplotu chromatičnosti a barvu světla. Svítidlo je díky svým světelnětechnickým parametrům (Ra > 80, měrný výkon LED 65 lm/W) vhodnou náhradou běžných svítidel s kompaktními zářivkami. LED svítidla 1× 32 W (1× 18 W) od společnosti HALLA jsou též díky prodloužené pětileté záruce vhodnou náhradou za svítidla s kompaktními zářivkami 2× 26 W (1× 26 W).
 

Svítidlo Serie 18

 
Další z představených novinek je svítidlo Serie 18, vyvíjené společně s významným nizozemským designérem Rob van Beekem, který se dlouhodobě zabývá světelným designem a spolupracuje s největšími světovými výrobci svítidel.
 
Hlavní myšlenkou vývoje bylo představení přímo-nepřímého svítidla, které vytvoří efekt měkkého nepřímého osvětlení při zachování vysoké optické účinnosti. Svítidlo je osazeno čtyřmi lineárními zářivkami T16 (14 nebo 24 W). Optimální rozložení světelného toku předurčuje svítidla k použití v reprezentačních prostorách, zasedacích místnostech nebo společenských
prostorách.
 

HALLA XPRESS

 
Dalším významným krokem společnosti bylo předvedení nové řady výrobků s označením HALLA XPRESS. Jejich přehled je uveden na firemních stránkách www.halla.cz/xpress. Všechny výrobky pod touto značkou jsou okamžitě k dispozici s termínem dodání ihned nebo do pěti pracovních dní. Zákazníci tak mají možnost pružně reagovat na požadavky trhu, který je velmi citlivý právě ohledně krátkých termínů dodání.
 
Informace o dalších novinkách firmy HALLA naleznete na internetových stránkách společnosti www.halla.cz, nebo získáte prostřednictvím jejích zaměstnanců.
 
Obr. 1. Expozice HALLA na veletrhu Light+Building
Obr. 2. LED svítidlo Serie 65
Obr. 3. Svítidlo Serie 18