časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Glider – nová lištová svítidla v nabídce firmy HALLA

|


Glider – nová lištová svítidla v nabídce firmy HALLA

Ing. Daniel Černý, HALLA, a. s.

Finský výrobce svítidel Lival, jehož distributorem v České republice je firma Halla, a. s., uvádí na trh novou řadu svítidel s typovým označením Glider. Svítidla pokrývají celou řadu halogenidových výbojek s keramickým hořákem v rozsahu od 20 do 250 W a vysokotlakých sodíkových výbojek SDW-TG 50 a 100 W a jsou k dispozici ve třech odlišných provedeních: Trend, Compact a Variant. Všechna jsou vyrobena z ocelového plechu upraveného práškovou barvou a vybavena elektronickými předřadníky.

Obr. 1. Svítidlo Glider Trend T
Obr. 3. Svítidlo Glider Compact Tm
Obr. 4. Svítidlo Glider Variant T

Obr. 1. Obr. 3. Obr. 4.

Glider Trend

Svítidlo Glider Trend (obr. 1) je ve variantách T pro halogenidové výbojky s paticí G12 o příkonech 35, 70 a 150 W nebo pro vysokotlaké sodíkové výbojky SDW-TG o příkonech 50 a 100 W.

Absolutní novinkou ve skupině halogenidových výbojek s keramickým hořákem je výbojka Philips CDM-T 250 W, pro kterou je k dispozici svítidlo Glider Trend 250, určené zejména pro umístnění ve větších výškách.

Obr. 2.

Obr. 2. Svítidlo Glider Trend +

Pro nižší příkony je vhodná varianta Glider Trend Tm pro kompaktní výbojky CDM-Tm 20 nebo 35 W.

Svítidlo Glider Trend se vyrábí i ve variantě pro dva světelné zdroje 35 nebo 70 W a nese označení Glider Trend + (obr. 2).

Glider Compact

Jak napovídá název, svítidla s označením Glider Compact jsou menší variantou svítidel Glider Trend a liší se vzhledem a způsobem uchycení patice světelného zdroje a reflektoru k předřadníkové části svítidla.

Obr. 5.

Obr. 5. Svítidlo Glider Variant Vertical T

K dispozici jsou opět v provedení T pro příkony 35, 70 a 150 W, TG pro příkony 50 a 100 W a v provedení Tm pro příkony 20 a 35 W (obr. 3).

Glider Variant

Svítidla Glider Variant se opět odlišují způsobem spojení reflektorové a předřadníkové části, tentokrát bylo zvoleno spojení kovovou tyčkou. Varianty použitých světelných zdrojů jsou shodné se svítidly Glider Compact, svítidla jsou nabízena s předřadníkovou částí umístěnou horizontálně (obr. 4) nebo vertikálně (obr. 5).

Ve všech svítidlech řady Glider jsou použity nové fazetové reflektory s velkou účinností, na výběr jsou čtyři úhly poloviční svítivosti 12, 24, 44 a 60°.

Všechna lištová svítidla jsou k dispozici v barvách stejných jako vlastní tříokruhové napájecí lišty, tedy stříbrné, bílé či černé; lze tudíž vybrat barevné provedení odpovídající charakteru osvětlovaného prostoru.

Další informace o uvedených novinkách i dalších produktech z nabídky firmy Halla, a. s., naleznete na internetových stránkách www.halla.cz nebo v pobočkách firmy.

HALLA, a. s.
Litvínovská 288
190 00 Praha 9
tel.: 286 880 161, 286 844 205
fax: 283 880 274
e-mail: prodej@halla.cz
http://www.halla.cz