časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

FOR ELEKTRO již za pár dní v Pražském veletržním areálu Letňany

|

Jen pár dnů zbývá do zahájení druhého ročníku veletrhu elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů For Elektro. Ten se bude konat souběžně s největším stavebním veletrhem v Praze For Arch, a to v Pražském veletržním areálu Letňany ve dnech 22. až 26. září 2009.
 
Veletrh For Elektro nabídne svým návštěvníkům mnoho novinek i bohatý doprovodný program. Nejen že se více zaměří na trendy řešící problémy vyvolané stále rostoucími cenami energií, ale ve spolupráci s časopisem Světlo nabídne i zcela novou soutěž pro návrháře, výrobce a prodejce svítidel s názvem For Light – Světlo pro zítřek. Přihlásit se do ní mohli vystavovatelé veletrhu v rámci základní objednávky, další zájemci o účast v této soutěži si museli zakoupit výstavní plochu o výměře 2 m2 v rámci expozice For Light. Soutěž je vyhlášena v kategoriích svítidla interiérová, svítidla exteriérová (osvětlení budov, ulic, parků, zahrad aj.) a prototypy. Všechna přihlášená svítidla budou hodnocena odbornou komisí, která bude sledovat světelnětechnické parametry svítidel, jejich technické provedení, provozně-ekonomické vlastnosti, obchodní podmínky, design a bude je posuzovat rovněž z ekologického a environmentálního hlediska.
 
Vedle této soutěže bude po celou dobu konání veletrhu probíhat také odborný doprovodný program, jako např. seminář Modernizace veřejného osvětlení. Toto téma je v současné době velmi aktuální, jde totiž o jeden ze způsobů, jak v současné době šetřit elektrickou energii. „Přednášky semináře jsou zaměřeny tak, aby oslovily starosty a investory na obecní a městské úrovni. Budou dobrým podkladem k orientaci v obnově veřejného osvětlení. Jedná se o problematiku, která bude zajímat ty, kteří uvažují o obnově veřejného osvětlení za použití financí z evropského fondu,“ říká manažer veletrhu Aleš Vyjidák.
 
Další seminář, Inteligentní digitální domácnost, seznámí posluchače s celkovou architekturní a technickou koncepcí sdružující do jednoho systému postupně všechny funkce, aplikace a koncová zařízení moderní domácnosti.
 
Část veletrhu For Elektro bude věnována výstavě Design signage, která předvede stavebníkům a architektům komunikační, informační a propagační techniku digitálního věku, seznámí je s postupy při realizaci lokálních i územně rozsáhlých sítí digitálních zobrazovačů i audio- a interaktivní techniky. Také prozradí, co vysílat, jak optimalizovat obsah a zajistit rychlou návratnost investic.
Více informací o veletrhu a doprovodných akcích naleznete na stránkách na www.for-elektro.cz.