časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Firma Luminex představuje novinky firmy Paulmann

|

číslo 4/2005

Firma Luminex představuje novinky firmy Paulmann

Firma Paulmann, kterou na českém trhu výhradně zastupuje firma LUMINEX s. r. o., přišla s novinkami v oblasti halogenového systému Phantom na síťové napětí. K současnému systému v několika různých variantách (obr. 1) přibyly i verze plné barev a života, včetně závěsných dílů. Nové trendové barevné úpravy skel, jako oranžová, žlutá nebo růžová, oživí interiér a dodají mu na zajímavosti.

Obr. 1.

Obr. 1. Přípojnicový systém Phantom 230 V firmy Paulmann

Systém Phantom je flexibilní přípojnicový systém, kterým lze individuálně a bez omezení řešit požadavky na osvětlení. V systému na napětí 230 V je použito brilantní halogenové světlo bez rušivého prvku – transformátoru.

Základní systém, skládající se z tyčí, spojek, úchytů na strop a napájení, lze libovolně rozšířit, stejně tak snadno a rychle i namontovat. I s využitím jednoho přívodu může uživatel nasvítit různé vzájemně nenavazující plochy. Na systém lze napojit libovolný počet svítidel, přívod proudu může být na libovolném místě.

Obr. 2. Svítidlo Spot Phila pro halogenovou žárovku 40 W, 230 V, G9 pro přípojnicový systém Phantom
Obr. 3. Svítidlo Philo pro halogenovou žárovku 50 W, 230 V, GU10 pro přípojnicový systém Phantom
Obr. 4. Svítidlo Phara se satinovaným oranžovým skleněným stínidlem pro halogenovou žárovku 40 W, 230 V, G9 pro přípojnicový systém Phantom

Obr. 2. Obr. 3. Obr. 4.

Systém Phantom 230 V nabízí varianty osvětlení splňující různé požadavky: díky velkému počtu jednotlivě dodávaných bodových svítidel je možné dosáhnout příjemného osvětlení různých objektů, neoslňujícího světla na pracovních plochách i světla rovnoměrně rozloženého v prostoru. Upevňovací systém bodových svítidel je flexibilní – stačí jen několik snadných úprav a osvětlení se přizpůsobí změněnému vzhledu interiéru.

Luminex, s. r. o.
Petra Rezka 10
140 00 Praha 4 – Nusle
tel.: 261 090 950
fax: 261 215 875
e-mail: info@luminex.cz
http://www.luminex.cz