časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Firemní den INGE Opava

|

číslo 4/2003

Firemní den INGE Opava

INGE Opava spol. s r. o. pořádala 3. října 2003 firemní den pro odběratele, pracovníky vedení a další světelnětechnické odborníky. Záměrem tohoto setkání bylo seznámit spolupracující organizace a odborníky s firmou, zejména s novinkami výrobního programu a jejími zaměstnanci, a navázat přímé kontakty.

Dopolední program byl věnován prohlídce výrobních prostorů a představení nových výrobků v posluchárně Slezské univerzity.

Obr. 1.

Po obědě v restauraci hotelu Koruna se účastníci přesunuli do Loveckého zámečku u golfového hřiště – Park golf club TJ NH Ostrava v Šilheřovicích. Po malém občerstvení a převlečení do improvizovaného sportovního oblečení se na cvičné louce mohli všichni pod vedením trenéra věnovat seznámení se s golfem. Odpalování míčků zapůjčenými holemi s přestávkami na rozhovory a popíjení osvěžujících nápojů se protáhlo až do osmnácti hodin, kdy jako na povel organizátorů začalo mrholit a bylo nutné se věnovat dalšímu programu.

V místnostech přízemí a prvního poschodí zámečku bylo připraveno bohaté pohoštění a v přízemí živá hudba k tanci. Volná zábava byla přerušena udělováním cen nejlepším „golfistům„ na cvičném greenu a krásným vystoupením folklorního souboru Srubek ze Štěpánovic, v němž se střídaly pěkné lidové písně s humorem v místním nářečí.

Co se týče odborného programu, je třeba dodat, že firma INGE Opava zahájila v červnu t. r. výrobu dvojitých parabolických mřížek pro lineární zářivky T5 (průměr 16 mm). Tím byla ukončena déle než rok trvající práce na konstrukci mřížek a realizaci výrobního zařízení. Použitá konstrukce a technologie výroby mřížek jsou v ČR unikátní svou geometrií a způsobem montáže lamel. Byla tím výrazně omezena deformace lamel a zaručeny lepší světelnětechnické parametry svítidel. Výrobní linka je řízena systémem CNC, který umožňuje rychlou změnu výroby použitím jiného řídicího programu. Zpracovávaný pás odrazného plechu je dokonale vyrovnán rovnačkou a následně s přesností na setiny milimetru podáván do nástrojové jednotky, na níž se vyrábějí jednotlivé lamely parabolické mřížky.

Firemní den INGE Opava byl zajímavý a vydařený způsob prezentace firmy i odpočinku pro všechny účastníky. Dík za příjemně i užitečně strávený den patří vedení firmy a všem zaměstnancům, kteří vytvořili tak přátelské prostředí pro všechny hosty.

jný