časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Fagerhult v České republice

|


Fagerhult v České republice

Dne 14. června tohoto roku se v odpoledních hodinách v reprezentativních prostorách švédské ambasády uskutečnila prezentace švédského výrobce svítidel, společnosti Fagerhult, a jejího výhradního zástupce pro český trh, firmy Halla Plus, s. r. o.

Po přivítání účastníků švédskou velvyslankyní paní Catherine von Heidenstam a vedením firem Fagerhult a Halla Plus následovaly jednotlivé příspěvky. V bloku Light & Communication seznámil přítomné jednatel firmy Fagerhult a ředitel Fagerhult Lighting Academy v Kodani (Dánsko) pan Henrik Clausen s koncepcí osvětlování, ze které firma Fagerhult vychází při řešení svých osvětlovacích systémů. Výrobní ředitel Fagerhult Mats Wernberg navázal prezentací inteligentních osvětlovacích systémů E-sense & Intelligent Solutions.

Součástí představení společnosti byla také výstava produktů v přilehlých prostorách a občerstvení s bohatým výběrem specialit švédské kuchyně.

Skupina Fagerhult dodává osvětlovací systémy již od roku 1945. V současnosti je největším výrobcem osvětlovacích systémů pro veřejné prostory ve Skandinávii. Působí ve Švédsku, Norsku, Dánsku, Finsku, Velké Británii, Nizozemí, Francii, Německu, Estonsku, Rusku, Číně, Španělsku a Polsku, přičemž využívá mezinárodní síť kvalifikovaných partnerů.

Společnost se zaměřuje na vývoj designově zajímavých a maximálně energeticky úsporných osvětlovacích systémů. Je rovněž jedním ze sponzorů Evropské asociace designérů osvětlení (European Lighting Designers Association – ELDA). V roce 2006 získala prestižní ocenění Reddot Design Award za moderní design svítidla Orosso. (Pozn.: Cena za produktový design udělovaná Design centrem spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko v Essenu. Vítězné produkty vybírá 26členná mezinárodní porota.)

Veškerá kovovýroba, včetně designu a výroby základních konstrukčních dílců svítidel, optiky, mřížkových clon a reflektorů, pochází z osmi vysoce specializovaných výrobních závodů firmy. V mateřském technickém středisku jsou prováděny také veškeré mechanické a elektrické bezpečnostní zkoušky. Laboratoře mají osvědčení národních i evropských orgánů SMTA (Surface Mount Technology Association). Od roku 1995 je společnost Fagerhult držitelem certifikátu ISO 9001.

Ing. Jana Kotková

Obr. 1. Prezentace Fagergult na švédské asmbasádě
Obr. 2. Svítidlo Orosso, které získalo ocenění Reddot Design Award

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde