časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ELEKTROTECHNIKA 2005 Ostrava

|


ELEKTROTECHNIKA 2005 Ostrava

Dvanáctý ročník mezinárodního veletrhu Elektrotechnika se tradičně konal na výstavišti Černá louka v Ostravě v termínu od 1. do 3. listopadu 2005. Posunutí termínu oproti roku 2004 na začátek listopadu se projevilo výrazně vyšší návštěvností. K tomu zřejmě přispělo i neobvykle pěkné počasí.

Obr. 1.

Veletrhu se zúčastnilo 120 firem z oboru elektrotechniky, energetiky, automatizace, regulace a měření, elektroniky, světelné techniky a příbuzných oborů. Světelná technika zde byla opět silně zastoupena. Bylo tu možné vidět např. produkty firem Elektrosvit Svatobořice, Ing. Vyrtych – ETZ, Inge Opava, Modus, Kania, Vysto Kobylí, Elektro-Lumen, Luxart, Panlux Beghelli-Elplast, Blahuta-Elektro, Metasport.

Dvě z nich letos získaly ocenění v soutěži o Zlatý výrobek, která je nedílnou součástí této elektrotechnické akce. Cenu získala firma Elektrosvit Svatobořice, a. s., za elektrické svítidlo typové řady 541 38xx včetně předřadného přístroje (obr. 1), čestné uznání obdržela firma Ing. Vyrtych – ETZ za průmyslové zářivkové svítidlo AQUA s krytím IP67 (obr. 2).

Obr. 2.

Součástí doprovodného programu byla akce nazvaná Setkání elektrotechniků na výstavišti, pořádaná společností L. P. Elektro s. r. o., seminář Progresivní systémové řešení silových a datových instalací v průmyslových a administrativních objektech a prezentace firem OBO Bettermann, ABB Elektro-Praga, Hensel a nkt cables.

Uskutečnil se také další, již třetí ročník středoškolské soutěže pod názvem Elektronika 2005 o pohár starosty městského obvodu Slezská Ostrava.

Organizátoři srdečně zvou všechny vystavovatele a návštěvníky na příští, třináctý ročník veletrhu Elektrotechnika 2006, který se bude konat ve dnech 21. až 23. 11. 2006.

-jk-