časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ELEKTRO 2005: ty správné kontakty!

|

číslo 4/2004

ELEKTRO 2005: ty správné kontakty!

Stavební veletrhy Brno si v oboru stavebního průmyslu za několik let své existence vydobyly respekt a uznání odborné veřejnosti. Především pro ni jsou jednou z hlavních událostí sezony. Tu příští zahájí v dubnu opět na brněnském výstavišti. Mezi 19. a 23. dubnem 2005 zde bude možné na jednom místě získat informace o současném vývoji ve stavebnictví i o všech novinkách a trendech.

Brněnské stavební veletrhy jsou významné širokým rozsahem zastoupených témat a dílčích oborů stavebního průmyslu. Z historie veletrhů lze vyčíst, jak reagují na aktuální potřeby vystavovatelů a odborné návštěvnické veřejnosti. Současné Stavební veletrhy Brno zahrnují čtyři základní projekty, vzájemně propojené společnou tematikou stavebnictví a zároveň individuálně oborově zaměřené.

Nejnovější je Mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO, který se letos konal poprvé. Jeho základem je výrazně se rozvíjející segment stavebního průmyslu – elektrotechnologie a tzv. inteligentní řídicí systémy, které se v architektuře a stavebnictví již staly samozřejmostí. Vedle řídicích systémů a systémové integrace budov bude veletrh ELEKTRO věnován též osvětlení v architektuře.

V příštím roce bude další z veletrhů – IBF, zaměřen i na stavební stroje a mechanizaci. Ty jsou s oborem elektro rovněž úzce spojeny. Mechanizace ve stavebnictví v současné době vyžaduje množství řídicích a ovládacích prvků a systémů, které mají vliv i na bezpečnost a spolehlivost strojů. Veškeré novinky také z této oblasti bude možné zhlédnout právě na Stavebních veletrzích Brno 2005. Lze tudíž očekávat velký zájem o elektroobory. Kromě stavebních strojů a mechanizace bude na veletrhu IBF představeno dopravní a mostní stavitelství, dále např. speciální bazény, koupaliště, aquaparky.

V příštím roce oslaví Mezinárodní stavební veletrh IBF deset let od svého vzniku. Ve znamení jubilejní desítky tedy bude i komplex Stavebních veletrhů Brno 2005.

Je třeba zmínit i další dva veletrhy. Mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO má pro příští rok připravena dvě zvýrazněná témata: nízkoenergetické systémy větrání a vytápění a dopravní technika v budovách. Komplex veletrhů doplňuje Fórum investičních příležitostí a Veletrh technologií pro města a obce URBIS. Ten je zaměřen na investice a projektovou činnost v komunální oblasti.

Současná podoba Stavebních veletrhů Brno je reakcí na vývoj stavebního průmyslu; mají na ní velkou zásluhu mj. i vystavovatelé. Vystavovat na veletrhu totiž znamená chopit se příležitosti, být informován, dát o sobě vědět a navázat správné kontakty. Většina firem využívá brněnské veletrhy nejen k prezentaci vlastní značky a předvedení novinek, ale i k získání nových partnerů a rovněž jako místo kontraktačních jednání.

Kdo chce zůstat součástí trhu a být úspěšný i v budoucnosti, neměl by se zapomenout přihlásit k účasti na Stavebních veletrzích Brno 2005.

(Více informací lze nalézt na www.bvv.cz/elektro)