časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ELEKTRO 2005 pomůže navázat správné kontakty

|


ELEKTRO 2005 pomůže navázat správné kontakty

Mladý projekt v zavedeném komplexu veletrhů, zajímavá témata, desetitisíce návštěvníků, silné odborné zázemí a v neposlední řadě – ty správné kontakty! – tak lze charakterizovat ELEKTRO, mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov. Letos se uskuteční teprve druhý ročník tohoto projektu, patřícího do skupiny Stavebních veletrhů Brno. Základy veletrhu však stojí na široké základně nomenklatur ze stavebnictví. Obor elektro se v průběhu několika posledních let stal jednou z nejsilnějších oborových skupin. To organizátory vedlo k vytvoření samostatného veletrhu.

Stavební veletrhy Brno 2005 tedy budou komplexem čtyř samostatných projektů: v týdnu od 19. do 23. dubna se pod „jednou střechou„ představí vedle veletrhu ELEKTRO také 10. mezinárodní stavební veletrh IBF, 6. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a rovněž URBIS – Fórum investičních příležitostí a veletrh Technologie pro města a obce.

Oproti obdobným veletržním projektům v České republice nabízí ELEKTRO vystavovatelům bonus v podobě spojení s partnerskými stavebními veletrhy.

Využívání elektrotechniky a nových technologií ve stavebnictví je všeobecný a stále narůstající trend. Například součástí mechanizace ve stavebnictví je dnes již množství řídicích prvků a systémů, které zaručují vedle snadného ovládání strojů také jejich bezpečnost a spolehlivost. Stavební stroje a mechanizace jsou jedním z hlavních oborových zaměření veletrhu IBF. Tak se návštěvnická obec veletrhu ELEKTRO rozšiřuje o odborníky pracující v tomto úseku stavebnictví. Další přitažlivou akcí je veletrh SHK BRNO. Dopravní systémy, klimatizace, vytápění, ochrana budov, osvětlení – nic z toho se bez elektrotechniky neobejde. Kromě řídicích systémů a systému tzv. inteligentních budov se ELEKTRO 2005 zaměří především na tematiku osvětlení v architektuře.

Pro odbornou veřejnost bude připraven i zajímavý doprovodný program. Ten je určen zejména elektrotechnikům, projektantům i soukromým podnikatelům v elektrotechnice. Již nyní je možné jmenovat některá témata, na která bude odborný program zaměřen: osvětlení tunelů, nové směry inteligentních systémů v elektroinstalaci budov nebo inteligentní modely nouzového osvětlení.

Mimo drobné řemeslníky a zájemce, kteří třeba jen plánují nové osvětlení do bytu, se na brněnském výstavišti scházejí také desítky dalších potenciálních zákazníků firem specializujících se na oblast elektro. Stavební projektanti, dodavatelé, architekti, realizátoři staveb – tedy vystavovatelé a současně i návštěvníci zmíněných veletrhů, tedy i projektu ELEKTRO.

Příjemnou skutečností, kterou se všechny brněnské veletrhy mohou pochlubit, je vystavovatelské zázemí a doprovodný servis, jež jsou zde v rámci naší republiky na bezkonkurenčně vysoké úrovni. Brněnské výstaviště a poskytování služeb vystavovatelům mají dlouhou tradici a snesou srovnání i na mezinárodní úrovni.

Celková nabídka veletrhu ELEKTRO stojí na pevných a lety prověřených základech. Přináší oborovou součinnost v rámci zavedeného veletržního celku a poskytuje příležitosti k rozvoji podnikání. Kdo chce zůstat součástí trhu a být úspěšný i v budoucnosti, neměl by chybět na brněnském výstavišti ve dnech 19. až 23. dubna 2005.

Více na www.bvv.cz/elektro

Veletrhy Brno, a. s.
Výstaviště 1
647 00 Brno
tel.: 541 151 111
fax: 541 153 070
e-mail: info@bvv.cz