časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Elegance s vypínači a zásuvkami Merten M-Elegance

|

Na veletrhu For Arch, v části For Elektro (21. až 25. září 2011 na výstavišti v Praze- -Letňanech), bude mít českou premiéru nová řada interiérových vypínačů a zásuvek Merten M-Elegance. O tom, že jde o vytříbený designerský skvost, se mohou zájemci sami přesvědčit na vlastní oči ve stánku Schneider Electric (hala 5, stánek 15).


Electric převzala zavedeného německého výrobce elektroinstalačních přístrojů Merten, si mezi elektroinstalatéry, architekty i uživateli získávají stále větší oblibu interiérové vypínače, zásuvky i jiné přístroje této značky. Je z čeho vybírat – na českém trhu lze nalézt řady Artec, Antique, M-Smart, M-Star a M-Plan. ¨

M-Plan přechází v M-Elegance

A právě posledně zmiňovanou řadu M-Plan se němečtí designéři a inženýři rozhodli inovovat. Pod dosavadním názvem zůstaly pouze přístroje s plastovými rámečky v barvách polar, active (antibakteriální bílá), aluminium a antracit. Rámečky z jiných materiálů „změnily dres“ a nyní je lze nalézt pod názvem M-Elegance. Tato řada je charakterizována šestnácti variantami rámečků z přírodních a ušlechtilých materiálů (dřevo, kov, sklo), čistými liniemi a rozměrem jednorámečku 90 × 90 mm, čímž se stává nepřehlédnutelnou dominantou a ozdobou každého interiéru. Po doplnění čtyřmi barvami klapek vypínačů či centrálních desek jiných přístrojů (polar, active, aluminium, antracit) je tedy možné získat 64 barevných kombinací kompletních přístrojů, které lze instalovat až do pětinásobných rámečků (vodorovně i svisle).

Sklo, kov, dřevo – elegantní doplnění každého interiéru

Skleněné rámečky, které doladí každý moderní interiér, jsou dostupné v osmi barevných variantách. M-Elegance tedy nabízí o
dvě barvy skla více než předchozí řada M-Plan. Vybírat lze z barev: brilliant white, diamond silver, onyx black, emerald green, calcite orange, ruby red, sapphire blue či mahogany brown.

Domácnosti či kanceláře, kde převažují kovové prvky a doplňky, je možné doladit rámečky kovovými. U tohoto materiálu jsou k dispozici rámečky v barvách platinum silver, rhodium grey, titanium a chrom. Naprostou novinkou jsou rámečky M-Elegance z masivního dřeva. Pro ty, kteří si bez přírodních materiálů nedokážou představit příjemný interiér, jsou určeny odstíny beech, wenge, cherry a walnut.

Nejen design, ale i německá technika

Inovací však prošly nejen rámečky, velkých změn se dočkaly i strojky vypínačů a zásuvek. Po 35 letech existence strojků Merten byly vyvinuty strojky 21. století, opravdové „mercedesy“ mezi současnými přístroji. Hlavně elektroinstalatéři ocení vlastnosti, které jim práci zrychlí a zjednoduší a učiní ji bezpečnější. Ať už jde o inovovaný montážní rámeček, lepší izolační vlastnosti, přístupnější svorky či možnost vybavit přístroje výměnnými moduly pro osvětlení, signalizaci, přepětí atd.

Samozřejmostí jsou i přístroje, které přispívají k efektivnímu využití elektrické energie, a tak umožňují i v domácnostech spořit náklady. Jde o celou řadu stmívačů, detektorů pohybu či termostatů. Podrobnější informace o jednotlivých přístrojích naleznete na www.vypinac.cz, popř. kontaktujte Zákaznické centrum Schneider Electric CZ, obchodní zástupce či partnerské velkoobchody, jejichž seznam je na daných webových stránkách rovněž dostupný.

Přijďte navštívit expozici Schneider Electric (hala 5, stánek B15) a prohlédněte si nejen novou řadu Merten M-Elegance, ale i ostatní vystavované výrobky (vypínače a zásuvky Unica, bezdrátový systém Unica AirLink, inteligentní elektroinstalaci KNX či rozvodnice Mini Pragma). Těšíme se na Vás!



Mgr. Jana Kaňovská,
marketing Schneider Electric CZ, s. r. o.


Zákaznické centrum Schneider Electric
tel.: 382 766 333
e-mail: info@cz.schneider-electric.com
www.schneider-electric.cz
www.vypinac.cz

Obr. 1. Designový skvost, který doladí stylový interiér
Obr. 2. Detektor pohybu v kovovém rámečku rhodium grey
Obr. 3. Vypínač v dřevěnm rámečku – odstín wenge, klapka aluminium