časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

EKVA dvakrát v novém

|

číslo 1/2003

EKVA dvakrát v novém

Obr. 1.

Dne 29. ledna 2003 se na slavnostním večeru při příležitosti otevření nové reprezentativní prodejny svítidel a interiérových doplňků Alhambra firmy Ekva s. r. o. sešlo bezmála 150 návštěvníků z řad přátel firmy, obchodních partnerů, bytových návrhářů a architektů. Jak název prodejny napovídá, lze zde najít převážně výrobky španělské provenience. Mezi rozmanitými typy svítidel rozhodně nebylo možné přehlédnout jednoduchá alabastrová svítidla firmy Santa Rita (obr. 1). Čistota a dokonalost ručně opracovaného kamene v kombinaci se světelnými paprsky vytváří z těchto svítidel naprosto originální prvek interiéru, který může vkusně doplňovat klasicky i moderně zařízené prostory.

Obr. 2.

V útulném prostředí, připomínajícím spíš slavnostně vyzdobené obytné prostory s nábytkem a obrazy na stěnách než prodejnu, čas v příjemné společnosti a při skleničce výborného vína rychle ubíhal. Poslední hosté se rozcházeli až v pozdních nočních hodinách. Věříme, že ti, kteří Alhambru jednou navštíví, se budou rádi vracet.

Následující den již od dopoledních hodin se – na rozdíl od slavnostního rázu předešlého „interiérového„ večera v jednoduchém technickém stylu – uskutečnila prezentace kancelářských a průmyslových svítidel v rozšířených prodejních prostorách sídla firmy Ekva. Tato akce byla zaměřena především na odbornou veřejnost. Ani tentokrát nechybělo dobré jídlo a pití, které zpříjemňovaly převážně pracovní jednání. Z bohaté nabídky svítidel a elektroinstalačního materiálu nás mimo jiné zaujaly výrobky české firmy Lucis (obr. 2), např. koupelnová zářivková svítidla s krytím IP44 se skleněným opálovým krytem a ušlechtilými povrchovými úpravami kovových prvků.

Je možné říci, že obě zmíněné akce byly přijaty s velkým zájmem.

Redakce časopisu Světlo přeje firmě Ekva do další práce hodně úspěchů.

-jk-