časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

EKVA-ALHAMBRA – bohatá nabídka interiérových svítidel

|


EKVA-ALHAMBRA – bohatá nabídka interiérových svítidel

Společnost EKVA s. r. o. byla založena v roce 1996. Zabývá se zpracováním stavební i elektroinstalační projektové dokumentace, světelnými návrhy podle platných norem či na základě vize architekta, návrhy regulace osvětlení v závislosti na denním světle, silnoproudými a slaboproudými elektroinstalacemi, projekty přípojek k elektrické síti a v neposlední řadě prodejem osvětlovací a elektroinstalační techniky. V roce 2003 firma otevřela v Praze na náměstí Míru, několik kroků od stanice metra galerii světla a interiérů ALHAMBRA, kde lze nalézt nejen svítidla různých cenových kategorií, ale i nábytek, obrazy a další interiérové doplňky, vše vkusně upravené a útulně naaranžované ve třech prostorných místnostech. Zde si návštěvník může nejen prohlédnout vystavené vzorky, ale usazen v křesle nebo na pohodlné židli vybírat z bohaté nabídky katalogů světových firem. Přijde-li s přáním vybavit malý byt v panelovém domě nebo naopak rozsáhlou rezidenci, nikdy nemusí odejít zklamán. Ti, kteří s vybavováním svého bytu teprve začínají, si tu mohou vybrat zařízení celého interiéru: počínaje klasickým španělským nábytkem, přes moderní mobiliář přesně podle představ až po nejrůznější doplňky, které dělají z interiéru domov.

Obr. 1. Obr. 2.

Obr. 1. Galerie světla a interiérů ALHAMBRA v Praze
Obr. 2. Dolcetta 2/3 (design Manel Ybargüengoitia) – závěsné zářivkové svítidlo (ze dvou nebo tří modulů) pro dvě nebo tři kruhové zářivky 22 W, základní část těla svítidla – matný šedý hliník, difuzor – z bílého textilu
Obr. 3. Nite 1/2/3 (design Jorge Pensi) – závěsné svítidlo s ručně foukaným skleněným opálovým difuzorem pro jeden, dva nebo tři zdroje do příkonu 100 W, E27 (na obr. dvouzdrojový komplet pro dvě žárovky nebo dvě kompaktní zářivky 23 W)

Obr. 3.

Další takovou galerii zřídila firma letos i v Plzni. V plzeňské galerii mají zákazníci navíc možnost vyzkoušet si v praxi funkcionalitu moderního elektroinstalačního systému Xcomfort od společnosti Moeller.

Vzhledem k tomu, že firma EKVA s. r. o. je přímým dovozcem všech uvedených značek, jsou ceny více než zajímavé. O tom se každý může přesvědčit sám. Samozřejmostí je bezplatné poradenství a služby architekta.

Z názvu ALHAMBRA je zřejmé, že zákazník v předváděcích prostorách najde převážně zboží španělské provenience. Jsou to např. moderní svítidla firem GROK, B LUX, TARSIS, klasická svítidla firmy CREVAL. Moderní sedací soupravy, klasický nábytek a repliky starožitného nábytku od španělských, německých, italských, slovenských firem jsou jen malou ukázkou z toho, co zmíněná prodejna nabízí. Velmi úspěšná a moderní jsou alabastrová nástěnná svítidla od firmy ALABASTROS SANTA RITA. Dokonalost ručně opracovaného kamene ve více než stovce tvarů v kombinaci se světlem z nich dělá originální a nepřehlédnutelný prvek interiéru. Doplněním stropních svítidel z téhož materiálu od firmy LEDS lze do moderně i klasicky pojatého interiéru vnést prvek přírody. Milovníky klasiky jistě zaujmou ručně lité mosazné lustry, stojanová svítidla, stolní svítidla a další doplňky firmy CREVAL. V kombinaci s ručně barveným sklem či alabastrem jsou perlou v každém klasicky pojatém interiéru. V nabídce však nechybějí ani výrobky německé firmy SYLVANIA nebo českých výrobců svítidel, např. svítidla se stínidly z ručně foukaného třívrstvého skla firmy LUCIS nebo elegantní stropní a nástěnná skleněná svítidla společnosti OSMONT.

Obr. 4. Obr. 5.

Obr. 4. Veroca 1/2/3/4 (design Miguel Angel Ciganda) – stropní přisazené zářivkové svítidlo s podvěšeným textilním difuzorem z nehořlavé textilie (různé barevné odstíny nebo dekory), rozměry a osazení zářivkami od 170 × 170 cm pro šest zářivek 36 W, G13 (typ /1) do 105 × 60 cm pro dvě zářivky 18 W, G13 (typ /4)
Obr. 5. Eliana cuadro/aplique (design Manel Ybargüengoitia) – nástěnné zářivkové svítidlo z korozivzdorné oceli nebo pískovaného hliníku pro tužkovou zářivku 13 W (průměr 7 mm) s paticí W4,3

Více informací naleznete na www.ekva.cz, www.alhambra.cz

EKVA s. r. o.
nám. míru 9
120 53 Praha 2
tel./fax: 221 596 466
e-mail: prodej@alhambra.cz