časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Doprovodný program na veletrhu For Elektro

|

Součástí prvního ročníku veletrhu elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů For Elektro, který se uskuteční 23. až 27. září 2008 v Pražském veletržním areálu Letňany, bude i zajímavý odborný doprovodný program. Jednou z jeho hlavních akcí bude pátý ročník konference s mezinárodní účastí Inteligentní budovy a telekomunikace (IBT).
 
Konferenci, která se bude konat 25. září v Konferenčním sále PVA Letňany, poskytli záštitu Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu, a Václav Havlíček, rektor ČVUT v Praze. Konference navazuje na loňský čtvrtý ročník, kdy byla zdůrazněným tématem bezpečnost staveb. Ve spolupráci s Policií ČR byly tehdy připraveny prezentace Nová evropská norma k plánování městské výstavby a navrhování budov z pohledu prevence kriminality a Kamerový systém jako součást prevence kriminality. Zdůrazněným tématem letošního ročníku bude automatické řízení budov. Přednášející promluví o možnostech, které nabízejí datové a hlasové komunikace, integrace řídicích systémů, optimalizace přizpůsobení řídicího systému a bezpečnost řídicích systémů, včetně řízení zdrojů energie. Konference je určena stavebním inženýrům, technikům specialistům a architektům, developerským společnostem a investorům, telekomunikačním společnostem a zástupcům firem nabízejícím produkty datové infrastruktury, programovatelné systémy integrovaného řízení, protipožární systémy, bezpečnostní systémy, regulační a monitorovací systémy nebo progresivní zdroje energie a studentům stavebních fakult, elektrotechnických fakult a fakulty architektury.
 
Pátý ročník konference IBT, jako hlavní akce odborného doprovodného programu devatenáctého mezinárodního veletrhu For Arch 2008 a souběžně probíhajícího veletrhu For Elektro, naváže na předchozí ročníky, které programově sledovaly rostoucí trend uplatnění informační a komunikační techniky v budovách. Organizační garant akce Zdeněk Vacík ke zvýrazněnému tématu letošního ročníku (automatické řízení budov) řekl: „Hnací silou pro využití plně integrovaných systémů budov jsou jednak trvale rostoucí nároky na komfort, dále pak nutné úspory energií. Připočteme-li k tomu fakt, že většina lidí tráví v budovách různého typu přibližně 90 % svého života, úsilí o zlepšování vnitřního prostředí v obytných objektech je tedy přirozené. Proto je na místě otázka, čím má být „chytrý" objekt vybaven, aby splňoval tyto rostoucí nároky.“
 
Více informací o veletrhu, včetně doprovodného programu, naleznete na stránkách www.for-elektro.cz