časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Doprovodný program na Prolight+Sound

Anna Roubíková | Happy Materials, s. r. o. | www.messefrankfurt.cz

Ve dnech 31. března až 3. dubna 2020 se bude na výstavišti ve Frankfurtu nad Mohanem konat přední mezinárodní veletrh osvětlovací a zvukové techniky Prolight+ Sound, který oslaví už 25. narozeniny. Spolu s ním se každoročně pořádá i hudební veletrh Musikmesse. Minulý rok oba veletrhy navštívilo přibližně 85 tisíc zájemců.

  

Hned první den veletrhu se v prostoru Theathre + Light Stage v 16:30 uskuteční očekávaná hlavní přednáška světoznámého designéra osvětlení Mikkiho Kuntua, který návštěvníkům nabídne vhled do své kariéry. Zvláštní důraz bude kladen na jeho celosvětově uznávanou práci na baletním představení Labutí jezero v Dánském královském baletu. Po přednášce bude Mikki Kuntu odpovídat na otázky obecenstva. Ředitelka veletrhu Prolight+Sound Mira Wölfelová je touto přednáškou nadšená: „Jsme pyšní, že jako našeho hlavního přednášejícího můžeme přivítat jednu z nejvlivnějších osobností z oblasti kreativního použití eventové techniky.Díky inovativním a neobyčejným nápadům se Mikkimu Kuntuovi podařilo značně ovlivnit celý obor.“

Finský designér Kuntu pracuje v této oblasti už od 90. let minulého století. Během své kariéry pracoval např. na designu hudební soutěže Eurovision, spolupracoval s kapelami, jako jsou Nightwish, Apocalyptica, nebo s Michaelem Monroem. Také pracuje jako produkční designér pro Finskou národní operu. Během své kariéry získal několik ocenění, např. New York Dance and Performance Award nebo Koura Award of the Finnish Broadcasting Company. Momentálně žije v Kanadě, kde vytvořil několik výtvarných návrhů pro Cirque du Soleil.

„Pro všechny v zábavním průmyslu je Prolight+Sound nejdůležitější akcí roku a pro mě je velkou ctí, že jsem byl pozván jako hlavní přednášející. Jsem šťastný, že budu mít šanci mluvit o projektu, který pro mě tolik znamená,“ uvedl Mikki Kuntu.

,“ uvedl Mikki Kuntu. Produktově se veletrh dělí na pět částí, kterými jsou ProAudio, ProLight, ProStage, ProMedia a ProEvent.

V sekci ProAudio v hale 8.0 budou probíhat přednášky, workshopy i výstavy. Součástí bude i nová Center Stage, jež nabídne přednášky z oblasti budoucnosti zvukové techniky a udržitelnosti. Fanoušci retro audiopřístrojů najdou v části Vintage Concert Audio Show přístroje z doby od 60. let minulého století až do roku 2000.

Sekce ProLight představí v nejmodernější hale 12.1 novinky a inovace ze světa osvětlovací techniky.

Sekce ProStage nabídne obor zaměřený na divadelní a jevištní vybavení a techniku, na niž bude letos zaměřena velká pozornost.

Sekce ProMedia představí v hale 11.0 produkty z audiovizuální mediální techniky, např. velkoplošné displeje, digitální a interaktivní značení AVoIP, projekční techniku, konferenční a komunikační řešení aj.

Pátá sekce, ProEvent, je určena především pro dodavatele eventové techniky a služeb od AR a VR inovací přes mobilní stany, atrakce až po softwarová řešení pro organizátory akcí. Diskutovat se zde bude také o problematice bezpečnosti akcí.

Více informací o veletrhu zájemci naleznou na www.pls.messefrankfurt.com. Vstupenky lze pořídit za zvýhodněnou cenu online na www.visitortickets. messefrankfurt.com.

Foto: Ing. Jana Kotková

Odloženo! Nový termín konání: 26. až 29. 5. 2020