časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Detektory pohybu – o krok dál s řadou B.E.G. LUXOMAT

|

Máte ve svém projektu či nabídce skutečně citlivý detektor pohybu s dynamickým nastavením časového zpožďování? Detektor pohybu, na který nemusíte mávat, aby zaznamenal váš pohyb, a který je snadno nastavitelný dálkovým ovladačem? Taková řešení nabízí řada detektorů pohybu B.E.G. Luxomat pro venkovní použití. Detektory pohybu B.E.G. Luxomat přinášejí do oblasti řízení venkovního osvětlení přesně to, co očekává uživatel – pohodlí, bezpečnost a úsporu energie.
 

Pohodlí

 
Pohodlí je zaručeno zejména snadným nastavováním detektoru dálkovým ovladačem (klasické nastavení šroubovákem a potenciometrem je také zachováno). Každý, kdo si nainstaloval na svůj dům či garáž detektor pohybu, ví, jak nepříjemné je detektor nastavovat. Dálkový ovladač dovoluje zapomenout na žebřík, šroubovák a na neuspokojivé pokusy o přesné nastavení.
 
Detektory jsou vybaveny inteligentními a citlivými snímači a funkcí dynamického nastavení časového zpožďování, takže se již nemůže stát, že svítidla zhasnou během pohybu osoby ve snímané zóně.
 

Bezpečnost

 
Bezpečnost zaručuje zejména přesné nastavení detektoru ve třech samostatných zónách a výběr vhodného detektoru s úhlem záběru 130°, 230° nebo 280°, současně s natáčením kulové hlavy do požadovaných směrů. Tak si mohou být jeho uživatelé jisti , že ve snímané zóně nezůstanou žádná slepá místa. Citlivé snímače, používané také v detektorech přítomnosti, které jsou na citlivost mnohem náročnější, zaručí bezpečné sepnutí při sebemenším pohybu i v nepříznivých klimatických podmínkách. Pohyb nežádoucích osob ve snímané zóně bez sepnutí svítidel je tedy téměř nemožný.
 

Úspora energie

 
Úspora energie je stále důležitějším faktorem u detektoru přítomnosti B.E.G. Luxomat. Zbytečné svícení vede k růstu nákladů na energii. Proto je u detektorů pohybu B.E.G. několik možností, které zbytečné svícení zamezí. Zajímavé je třeba snímání směru pohybu osob: detektor rozpozná, že osoba vstoupila do domu, a tím se zkrátí doba svícení na čtvrtinu nastaveného času. Zamezí se tak zbytečnému venkovnímu svícení.
 
Spínací kapacita 3 000 W usnadňuje společné spínání skupin svítidel, což je důležité zejména ve větších venkovních areálech (průmyslové objekty, zahrady, parkoviště); díky tomu lze detektory zařadit do projektu vhodného a úsporného osvětlení těchto prostor.
 
Nejnáročnější požadavky uživatelů uspokojí prémiová řada detektorů RC-plus next s možností naprogramovat automatické zapnutí a vypnutí světla, jakmile jeho úroveň dosáhne určené hodnoty, nastavit funkci denního svícení, svícení v době nepřítomnosti a další.
 

Svítidla B.E.G

 
B.E.G. Luxomat, to nejsou jen detektory přítomnosti a pohybu. Sortiment rozšiřují také svítidla a světlomety s integrovaným detektorem pohybu v nejrůznějších provedeních nebo v kombinaci s fotoelektrickými spínači. Zajišťují dekorativní domovní, orientační i průmyslové osvětlení s kvalitním snímáním detektory B.E.G. Ovládaní dálkovým ovladačem poskytuje stejné pohodlí jako u samostatných detektorů pohybu a přináší podobné funkce.
 

Závěr

 
Společnost B.E.G. Brück Electronic CZ začala v letošním roce aktivně nabízet spolupráci obchodním partnerům – velkoobchodům a projektantům, a poskytovat hodnotnou obchodní a technickou podporu. Uvítáme další zájemce o spolupráci; nabídneme jim kvalitní technická řešení osvětlení řízeného detektory pohybu a přítomnosti, s vysokou přidanou hodnotou. Řešení, na které je možné se spolehnout.
Ing. Michal Kučera, ředitel