časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Deset let společnosti Ekva

|


Deset let společnosti Ekva

V reprezentativních prostorách Malého sálu paláce Žofín v Praze se v březnu tohoto roku sešlo na 80 hostů z řad obchodních partnerů, významných klientů a přátel společnosti Ekva s. r. o., aby spolu s ní oslavili deset let jejího působení na českém trhu.

Historický objekt na Vltavě nebyl k oslavě této události vybrán náhodou. Když po povodních v roce 2002 hladina Vltavy klesla a sčítaly se škody, zjistilo se, že voda palác rozhodně nešetřila. Ve značně poškozeném objektu bylo nutné kompletně rekonstruovat elektroinstalaci a osvětlení zatopených prostor. Tyto práce v mimořádně krátké době provedla právě společnost Ekva. Její spolupráce s palácem Žofín pokračuje dodnes.

Zaměstnanci společnosti se o své hosty starali opravdu dobře. K tanci hrála swingová skupina, v průběhu večera zazněly nezapomenutelné evergreeny v podání sametového hlasu nestárnoucí české country a jazzové zpěvačky Jitky Vrbové. Bohatá a pestrá nabídka občerstvení jistě uspokojila i nejnáročnější gurmány. Sladké překvapení večera, „maxi“ dort EKVA, plněný s ohledem na zachování štíhlé linie přítomných tvarohovou náplní proloženou množstvím čerstvého ovoce, zmizelo až nečekaně rychle. V příjemném prostředí čas rychle ubíhal. Poslední hosté se rozcházeli až okolo půlnoci.

Společnost Ekva sídlí v Praze 9 – Čakovicích, kde má projektové kanceláře. V roce 2003 otevřela reprezentativní prodejnu svítidel a interiérových doplňků Alhambra v Národním domě na Vinohradech a o rok později v Plzni. Má za sebou mnoho úspěšně zrealizovaných návrhů (např. komplexní řešení elektroinstalace včetně osvětlení a restaurátorských prací v Národním domě na Vinohradech). Jedním ze zatím nerealizovaných, nicméně velmi významných projektů je vizualizace rekonstrukce osvětlení vzácné architekturní památky, Bílkovy vily v Praze. Tento projekt jako jediný reprezentoval Českou republiku na Dnech Bruselu v Praze. (Pozn.: V secesní vile s ateliérem z roku 1911, postavené podle vlastního návrhu sochaře, malíře a grafika Františka Bílka, žijícího v letech 1872 až 1941, je umístěna stálá Bílkova expozice.) Společnost Ekva v současné době rozšiřuje okruh své činnosti o nový program zaměřený na fotovoltaiku.

Redakce časopisu Světlo přeje firmě Ekva hodně úspěchů do další práce.

Ing. Jana Kotková

Celý příspěvek lze ve formátu PDF stáhnout zde