časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Bulb aneb žárovka, jak ji neznáte

|


Bulb aneb žárovka, jak ji neznáte

Obr. 1.

Český trh s designovým osvětlením, nábytkem a bytovými doplňky přivítal v říjnu t. r. do svých řad novou značku s názvem Bulb. Přestože její jméno doposud slyšel jen málokdo, nejde o žádného nováčka. To jen firma Horizont, známá šíří spektra svých aktivit, uvedla do života novou značku, sdružující obsažnou nabídku tzv. designových produktů, které doposud prodávala pod hlavičkou Horizont.

O ambicích mladé značky svědčí i její atraktivní představení v rámci letošního Designbloku, jehož návštěvníci se mohli setkat se značkou Bulb na třech místech v Praze. V Karlíně na sebe upozornila svou koncepcí ukázkového bytu v rezidenčním projektu River Diamond. Prostor zařízený v duchu moderní elegance, reprezentované výrobky značky Moooi, lákal jedinečným stylem okořeněným nadsázkou, v němž se doplňovala svítidla s nábytkem i decentními doplňky: svícny, keramickými dekoracemi či koberci.

Obr. 2.

Obr. 1. Marcel Wanders, prezentace Bulb/Moooi v hale LaFabrika, 3. 10. 2006
Obr. 2. Prezentace Bulb/Moooi v Superstudiu Designbloku River Diamond, 3. až 8. 10. 2006

V industriálním prostředí Holešovic, ve staré továrně adaptované na výstavní prostor s názvem La Fabrika, se konala přehlídka tvorby designéra Marcela Wanderse. Ten zde předvedl své návrhy pro různé výrobce, mezi jinými i značku Moooi, která patří ke stálicím na mezinárodním designovém nebi a tvoří jádro nabídky Bulb. Designér přijal pozvání a osobně se výstavy zúčastnil. V Praze přednesl svou inspirativní přednášku, která nebývale obohatila program letošního týdne designu.

Doménou Bulb – nejen pro příležitost Designbloku – se stal vlastní showroom v Praze 7 v ulici Komunardů 32, kde jsou vedle produktů tradičních značek Modular, Moooi, Foscarini, Belux, Ansorg, Kreon k vidění také výrobky dánské značky Louis Poulsen – nového přírůstku do rodiny Bulb. Mladá firma, dobré zázemí, moderní image díky výjimečné a komplexní nabídce i kvalitnímu logotypu Studia Najbrt, to vše demonstruje velké ambice. Značka Bulb má všechny předpoklady je naplnit.

Showroom Designového osvětlení Bulb by Horizont
Komunardů 32
170 00 Praha 7
tel.: 220 805 410
fax: 266 710 389
e-mail: info@bulb.cz
http://www.bulb.cz