časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Brněnské ELEKTRO se přibližuje!

|


Brněnské ELEKTRO se přibližuje!

Již za několik měsíců se uskuteční jedna z hlavních událostí veletržní sezony – Stavební veletrhy Brno 2006 – a také samostatný projekt, který do skupiny Stavebních veletrhů Brno patří, tj. třetí mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Zde návštěvníci budou moci zjistit nové trendy v elektrotechnice, v osvětlovací technice a v elektroinstalacích.

Obor elektrotechniky, osvětlovací techniky a elektroinstalací, který je v českém prostředí relativně mladý, se v průběhu několika posledních let vyprofiloval do jedné z nejsilnějších oborových skupin. To organizátory vedlo k vytvoření samostatného veletrhu ELEKTRO, jenž je však součástí veletržního komplexu s mnoha atraktivními tématy, desetitisíci návštěvníků, silným odborným zázemím a spoustou vhodných kontaktů.

Obr. 1.

Stavební veletrhy Brno budou v roce 2006 zahrnovat tři samostatné projekty: Bude to jedenáctý mezinárodní stavební veletrh IBF, sedmý mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a třetí mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO.

Tématem, které propojí uvedené veletrhy v rámci Stavebních veletrhů Brno 2006 bude Zelená energie. Jde o myšlenku, která svou aktuálností a vazbami na nové předpisy EU poskytne široký prostor pro prezentace dosavadních i nových vystavovatelů z oborů měření a regulace, výroby energie, energetických úspor apod.

Doprovodný program ELEKTRO bude opět sestavován ve spolupráci a za garance prestižních českých i zahraničních oborových svazů a asociací. Naváže na úspěšné akce letošního ročníku, kterými byly Konference o systémové integraci v budovách i v domácnostech, Moderní trendy v osvětlovací technice nebo Zasedání European Alliance for SMC (Sheet Moulding Compound – materiály s polyesterovou bází vyztužené skleněnými vlákny). Zachována bude soutěž o Zlaté medaile i soutěž o nejefektivnější výstavní expozici.

Kdo chce zůstat součástí trhu a být úspěšný i v budoucnosti, měl by se přihlásit k účasti na Stavebních veletrzích Brno 2006, které se budou konat v termínu 25. až 29. dubna 2006.
Více na www.bvv.cz/elektro

Foto: Michal Kotek