časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

BRILUX – novinky prezentované na veletrhu AMPER 2005

|


BRILUX – novinky prezentované na veletrhu AMPER 2005

Ing. Miroslav Černý,
BRILUX.CZ s. r. o.

Značka BRILUX je jistě čtenářům časopisu SVĚTLO známá. Od jejího vstupu na český trh před několika lety se s ní díky propracované, široké distribuční síti mohou zájemci setkávat na celém území naší republiky. Při příležitosti největší veletržní události roku pro obor světelné techniky, tedy třináctého mezinárodního veletrhu elektrotechniky a elektroniky AMPER 2005, firma čtenáře seznámí s děním ve společnosti a zejména představí některé zajímavé novinky nedávno zařazené do firemní nabídky (obr. 1).

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Obr. 1. Katalog BRILUX 2005
Obr. 2. CD Katalog BRILUX 2005
Obr. 3. Výpočetní program LiteStar

Nabídka společnosti se velmi rychle rozrůstá. Přesvědčit se o tom mohou všichni, kdo mají k dispozici tři poslední vydání našeho katalogu. Katalog platný pro rok 2005 obsahuje již 2 123 katalogových pozic. Pro srovnání, předchozí verze jich měla 1 617 a katalog 2003 z dnešního pohledu „pouhých„ 1 224. Od října 2004, kdy se aktuální katalog BRILUX 2005 dostal k zájemcům, je možné vybírat ze sortimentu bohatšího o 32 %. Pro představu dodáváme, že přibližně na konec roku 2006, kdy bude k dispozici katalog BRILUX 2007, je plánováno překročení počtu 3 000 položek.

Obr. 4.

Obr. 4. Závěsná svítidla DALIA pro lineární zářivku

Avšak pouhý počet katalogových pozic není dostačující pro úspěch značky. Katalog kvalitního zboží je také třeba odpovídajícím způsobem distribuovat. V tištěné podobě se k zájemci dostane zejména prostřednictvím našich autorizovaných distributorů. Jejich seznam v podobě log je uveden pod tímto článkem. Na CD-ROM, obsahujícím kromě katalogu i elektronickou verzi našeho čtvrtletníku Osvětlení Info (v tištěné verzi opět u našich distributorů), je vydáván dokonce několikrát ročně, aby byly k dispozici vždy aktuální informace. Ty jsou tak dostupné i zájemcům bez pohodlného přístupu k internetu, a tudíž i ke stránkám www.brilux.cz (obr. 2).

Odborníkům zdarma poskytujeme i program italské společnosti OxyTech – LiteStar 6.0, určený pro výpočty osvětlení. Aktuální databáze zde zahrnutých svítidel lze také vždy najít na našich internetových stránkách. V současné době testujeme novou verzi zmíněného pomocného nástroje pro všechny projektanty osvětlení (obr. 3).

Již jsme zmínili, že pro úspěch značky je zapotřebí nejen katalog kvalitního zboží, ale také jeho odpovídající distribuce. Ani to však nestačí. Je rovněž nutné mít odpovídající logistické zázemí. A to naše již po určitou dobu nebylo dostatečné, zejména co se týče skladovacích prostor. Největší novinkou sezóny 2005 tedy je skutečnost, že se společnost BRILUX.CZ s. r. o. připravuje na přestěhování do nových, moderních a především velkých prostor. Jsme přesvědčeni, že tím vzroste kvalita logistických operací a poskytování zákaznického servisu.

Obr. 5. Obr. 6. Obr. 7.

Obr. 5. Svítidlo ADVANTE C pro halogenidovou výbojku
Obr. 6. Svítidlo ADVANTE T pro halogenidovou výbojku
Obr. 7. Vestavné svítidlo 6515 pro halogenidovou výbojku

A nyní k novinkám, které budou k vidění na veletrhu AMPER 2005. Zde naši firmu najdete v sekci osvětlení ve stánku o ploše 50 m2, který jistě nepřehlédnete. Zde budou vystaveny i produkty, které jsou v nabídce již delší dobu a dokonce se již objevily na reklamních panelech série ExpoLine (vystavíme 23 modelů této série z celkového počtu 29). Zájemci zhlédnou i „žhavé“ novinky prezentované v Osvětlení Info 1/2005. Z nich jen namátkou vybíráme moderní závěsná svítidla série DALIA (obr. 4). Tato svítidla jsou vyrobena z hliníkového plechu a jsou doplněná plastickým difuzorem nebo nastavitelnou mřížkou. Jsou vybavena odrazovými plochami, směrujícími světlo emitované lineární zářivkou T8 o příkonu 36 W do dolního poloprostoru. Díky modernímu tvaru a elegantnímu stříbrnému provedení budou jistě vítaným doplňkem série závěsných svítidel FABIA a CONTE.

Dále bude předvedena i velmi poptávaná série ADVANTE, doplňující náš lištový systém SCENA osazený halogenidovými výbojkami. Jeden z modelů ADVANTE se objevil na obálce posledního čísla Osvětlení Info pro rok 2004 (4/2004) a my byli neustále dotazováni, kdy bude zařazen do nabídky. Stalo se tak v prvním letošním čísle firemního časopisu; poté jsme dostali velké množství objednávek.

Obr. 8.

Obr. 8. Svítidlo ARIBA pro lineární zářivku T5

Svítidla série ADVANTE ve stříbrné barvě nabízíme ve dvou verzích. ADVANTE C (obr. 5) je samostatné stropní nebo nástěnné svítidlo. Jeho světelným zdrojem je dvoupaticová halogenidová výbojka Brilux MH-7 (Rx7s) o příkonu 70 nebo 150 W podle použitého předřadníku, který je součástí svítidla. ADVANTE T (obr. 6) je určeno pro lištové systémy. Díky adaptéru se používá s lištami SCENA TS a se všemi dalšími prvky tohoto systému. Uvedený model je rovněž k dispozici ve dvou výkonových variantách. Konstrukce svítidla a použitá výkonná halogenidová výbojka emitující bílé světlo předurčuje tento systém k osvětlení expozic, výkladních skříní a prodejen, tedy všude tam, kde je požadována vysoká intenzita osvětlení, a kde není osvětlení často vypínáno a znovu zapínáno. Velkou výhodou je flexibilita lištových systémů, kdy je osvětlení možné velmi jednoduše přizpůsobit aktuálnímu rozvržení nábytku a předmětů v místnosti a dosáhnout tak požadovaného vzhledu interiéru.

Další novinkou, již si budete ve stánku firmy Brilux na veletrhu AMPER moci prohlédnout, je řada vestavných svítidel 6507, 6512, 7907, 7912. Tato halogenidová svítidla vycházejí z velmi oblíbené řady svítidel FIBRO a jsou jejím vkusným doplňkem. Modely 6512 (obr. 7) a 7912 jsou určeny pro halogenidovou výbojku s paticí G12. Svítidlo 6512 je určeno pro 70 W, varianta 7912 pro 150W verzi. Obchodně úspěšnější pravděpodobně budou zbývající dva modely – 6507 (70 W) a 7907 (150 W), které za světelný zdroj využívají halogenidové výbojky s paticí Rx7s. Všechna svítidla zmíněné řady jsou vyrobena z hliníku a doplněna skleněným, částečně matným stínítkem. Nabízíme je v bílé a stříbrné barvě.

Obr. 9.

Obr. 9. Svítidlo ARENA pro lineární zářivku T5

Velice zajímavými novinkami v nabídce Briluxu jsou interiérová svítidla pro moderní lineární zářivku T5 napájenou elektronickým předřadníkem, modely řady ARIBA (obr. 8) a ARENA (obr. 9, obr. 10). Oba navazují na svítidla řady WERA a AKETA. Vyznačují se moderním designem, který je zvýrazněn jejich stříbrnou nebo bílou barvou a matnými stínítky. ARIBA je k dispozici ve příkonech 8 a 13 W, ARENA v provedeních 13 a 21 W. Jednotlivé příkonové verze se liší délkou. Model ARIBA s výklopným stínítkem je možné využít k směrování světla. ARENA tuto možnost nenabízí, poskytuje však působením přídavného stínítka v horní části svítidla přímé i nepřímé osvětlení. Světelný zdroj lze velmi snadno vyměnit bez použití jakéhokoliv nářadí.

Svítidla popsaná v tomto článku jsou pouze průřezem novinkami v nabídce firmy BRILUX. S ostatními zájemci rádi osobně seznámíme ve dnech 5. až 8. dubna 2005 v Praze v areálu PVA Letňany na veletrhu AMPER. Tímto všechny srdečně zveme k návštěvě našeho stánku.

BRILUX.CZ s. r. o.
Brněnská 884
664 42 Modřice
tel.: 543 251 710-1
fax: 543 251 712
e-mail: info@brilux.cz
http://www.brilux.cz