časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Autopal otevřel nový provoz

|

číslo 3/2003

Autopal otevřel nový provoz

Od března Autopal Nový Jičín, výrobce světelné, klimatizační a chladicí techniky, zahajuje provoz ve zrekonstruované výrobní hale v Rychvaldu u Ostravy. Hala o rozloze 3 500 m2 je vybavena nejmodernějším zařízením, které bude vyrábět světlomety pro vůz Ford Fiesta. Uvedené světlomety se doposud produkovaly v mateřském závodě Autopalu v Novém Jičíně. Generální oprava haly s názvem MX trvala rok a přišla na 324,8 milionu korun. Rychvald je jedním ze čtyř výrobních závodů Autopalu, stoprocentní dceřiné společnosti firmy Visteon Corporation.

„Rok 2002 byl pro náš závod úspěšný. Byl ve znamení velkých stavebních a technologických investic, které nemají ve více než třicetileté historii závodu obdoby. Nová hala je opravdu na špičkové úrovni a věřím, že bude pro naše zaměstnance příjemnou motivací k dalším dobrým pracovním výsledkům,„ řekl ředitel závodu Autopal Rychvald Zdenek Janoštík.

Obr. 1.

Závod Autopal Rychvald, který zaměstnává 630 lidí, vyrábí všechny plastové díly pro světlomety Fiesta, část světelné techniky na vůz Ford Focus, svítilny do mlhy pro značku Seat, část světelné techniky pro vozy Ford Transit, Mondeo a Škoda.

„Modernizace technologického zařízení a zefektivnění výroby pro náš závod neznamená snižování stavů, spíše naopak. Od roku 2000 se počet našich zaměstnanců zvýšil o více než 840 lidí, z čehož jen za minulý rok jsme přijali 315 zaměstnanců. Autopal nyní ve svých závodech zaměstnává přes 4 400 lidí,„ vyjádřil se k modernizaci provozů ředitel společnosti Ladislav Glogar.

Téměř 85koda Auto. Firma loni vyrobila více než 22 milionů výrobků. Obrat společnosti Autopal nepřetržitě roste již osm let.

Autopal získal v minulém roce dvě významná ocenění. První obdržel od skupiny VW Group. Je to Cena kvality za dodávky světelné techniky pro firmu Škoda Auto na vozy Superb, Octavia a Fabia. Druhé ocenění předal Autopalu premiér Vladimír Špidla v prosinci minulého roku za druhé místo v soutěži Exportér v kategorii Největší nárůst exportu v letech 1993–2001.

Společnost Autopal si v České republice získává silné zastoupení. Výrobní závody jsou umístěny v Novém Jičíně, Rychvaldu a Hluku. Obchodní zastoupení pro Aftermarket sídlí v Praze, ústřední sklad příslušenství pro východní Evropu je v Novém Jičíně a odbytová kancelář pro zákazníky, jejímž klientem je podnik Škoda Auto, sídlí v Mladé Boleslavi.

Společnost Visteon Corporation se řadí k předním světovým dodavatelům, kteří poskytují komplexní servis a technologická řešení na základě přání zákazníků. Společnost Visteon celosvětově nabízí své služby a produkty prostřednictvím široké prodejní sítě. Firma má přibližně 77 000 zaměstnanců a více než 180 technických, výrobních a prodejních center v 25 zemích světa.

Tiskové zprávy společnosti Visteon, fotografie a podrobné specifikace výrobků jsou k dispozici na adrese: www.visteon.com