časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

art & interior7 – více než design

|


art & interior7 – více než design

Veletržní palác uvítá ve dnech od 20. do 23. dubna 2006 sedmý ročník komplexu výběrových výstav art & interior7 a VII. Přehlídek českého a zahraničního designu. Stejně jako v předchozích letech akci pořádá společnost AC Expo a Ing. Petr Ivanov – Tech & Line. Přehlídky českého a zahraničního designu, organizované ve spolupráci s Národní galerií v Praze, Sbírkou moderního a současného umění, potrvají v prostorách Veletržního paláce jako obvykle déle, tj. až do 21. května letošního roku.

Obr. 1.

Organizátoři připravují, kromě již tradičního výběru špičkových firem a studií z oboru interiérového designu, mnohá překvapení. Druhým rokem se představí projekt e-Light, designová svítidla a nejmodernější osvětlovací systémy a technologie, spokojeni budou i návštěvníci, kteří si oblíbili práci v pohodlí vlastního domova – vstříc jim vychází nový projekt s názvem Home office s nabídkou zařízení a kompletního vybavení domácích kanceláří a pracoven. Zajímavé a neobvyklé objekty představí expozice s názvem Design Zone. Letošní ročník komplexu výběrových výstav art & interior7 bude věnován nejen interiéru, ale rovněž přinese inspiraci všem zájemcům o moderní architekturu – projekt Sklo a světlo v architektuře je novinkou. Pozvání k prezentaci v rámci Přehlídek přijali i estonští architekti. Tak vznikla zajímavá výstava moderní estonské architektury Estonská architektura 2002–2006, zaměřená na drobnější objekty, především realizace rodinných domů a soukromých rezidencí.

Pro Přehlídku českého designu uspořádají pořadatelé zajímavou a obsáhlou výstavu Design Match, konfrontaci českého a slovenského designu posledních let. Uskuteční se ve dvou „soutěžních kategoriích„: mladý design a profesionální design. (Více informací o této výstavě zájemci naleznou na www.czechdesign.cz)

Součástí komplexu výstav bude art & interior point, akce, která každoročně informuje o kvalitním designu, s nímž se může každý setkat přímo v ulicích, na stálých adresách zúčastněných firem, tzv. showroomů a studií.

Ke komplexu výstav budou opět vydány magazíny (katalog) splňující vysoké nároky vystavovatelů a návštěvníků na obsah, úroveň informací i celkové estetické vyznění.

Organizátoři srdečně zvou všechny milovníky kvalitního moderního interiérového designu a architektury k nevšední jarní návštěvě Veletržního paláce.

Bližší informace a podrobnosti o chystané akci naleznete na internetové adrese www.artinterior.cz.

Helga Hrabincová