časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

art & interior7 ve Veletržním paláci

|


art & interior7 ve Veletržním paláci

Malá nenápadná sedmička v záhlaví loga mezinárodního komplexu výběrových výstav moderního designu nábytku, interiérového vybavení, svítidel a bytových doplňků art & interior znamená, že tradiční partneři, společnost AC EXPO a Ing. Petr Ivanov – TECH & LINE ve spolupráci s Národní galerií v Praze, Sbírkou moderního a současného umění, připravují tuto nezaměnitelnou akci ve Veletržním paláci již posedmé. Národní galerie v Praze se jako každoročně bude podílet na realizaci VII. Přehlídek českého a zahraničního designu. Přehlídky návštěvníkům v tematických projektech představují český a zahraniční design, v posledních letech nejen interiérový, ale rovněž grafický. V letošním roce na nich byla prezentována také zajímavá výstava architektury – výsledky prestižní soutěže moskevského Svazu architektů Zlatý řez (Zolotoje sečenie). Na základě výrazného úspěchu, který tato výstava u návštěvníků měla, se organizátoři rozhodli navázat další přehlídkou architektury, tentokrát architektury estonské.

Obr. 1.

V rámci Přehlídek českého a zahraničního designu organizátoři mimo jiné chystají velkou konfrontaci českého a slovenského mladého i profesionálního interiérového designu, výstavu nizozemského designu a také setkání se známými slovenskými architekty, které se uskuteční v rámci doprovodného programu art & interior point.

art & interior7 se bude v příštím roce konat ve dnech od 20. do 23. dubna, Přehlídky v prostorách Národní galerie v Praze potrvají až do 21. května a výstavy estonské architektury a nizozemského designu budou k vidění až do 4. června.

V kontraktační části komplexu výstav bude i v příštím roce realizován letos velmi úspěšný projekt, jenž je zaměřen na moderní design svítidel a nové osvětlovací technologie, e-Light (jeho hlavním mediálním a odborným partnerem bude opět měsíčník Světlo), dále prezentace zajímavých designérských objektů v projektu Design Zone a novinkou bude sekce zařízení a vybavení domácích kanceláří s názvem HOME OFFICE.

Jarní návštěvníci Veletržního paláce se zaručeně mají na co těšit. Bližší informace lze nalézt na www.artinterior.cz

(Mgr. Helga Hrabincová)