časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ART & DECORATION ve Veletržním paláci

|


ART & DECORATION ve Veletržním paláci

Obr. 1.

Ve dnech 3. až 5. prosince 2004 se ve Veletržním paláci v Praze konal třetí ročník předvánoční prodejní výstavy stylového nábytku, bytových doplňků a interiérových dekorací ART & DECORATION.

Nábytek, svítidla, autorské a dekorativní sklo, porcelán a keramika, textil, interiérové doplňky a drobnosti, starožitnosti, dekorace, květiny, šperky či výtvarné umění – to vše na výstavě představily ve vytříbených expozicích ty nejlepší společnosti z oboru. Návštěvníci dostali nevšední příležitost v příjemně poklidné atmosféře vybírat ze široké nabídky atraktivní vánoční dárky pro své přátele a příbuzné. Značná poptávka byla po menších, hlavně stolních svítidlech, vhodných jako praktický dárek. Je jen škoda, že více vystavovatelů nevyužilo možnost tento sortiment návštěvníkům nabídnout.

Obr. 2.

Stejně jako v předcházejícím roce se kromě českých společností na výstavě ART & DECORATION představili také studenti. Letos to byli studenti ateliérů porcelánu a keramiky VŠUP v Praze a FUUD UJEP v Ústí nad Labem, kteří navrhli a vyrobili porcelán, a studenti ateliéru textilní tvorby VŠUP v Praze a katedry designu TF TUL v Liberci. V rámci nekomerčního doprovodného programu top:stars ukázali porcelán a textil jako produkty, které osloví zákazníka také netradiční prezentací, a svou osobní přítomností si hned sami ověřovali reakce návštěvníků (většinou velmi pozitivní). Zajímavý program připravila také Holandská květinářská kancelář ve spolupráci s předními českými floristy Jitkou Remarovou a Petrem Kopáčem – poslední zimní trendy v aranžování květin a interiérů s názvem Wild white a aktuální vánoční aranžmá ve stylu bílých Vánoc. Příjemnou předvánoční atmosféru dotvářela také živá klavírní hudba.

Přestože byla výstava ART & DECORATION letos menší než v loňském roce, rozhodně byla velmi příjemným estetickým zážitkem.

-jk-