časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

10 let společnosti RESOLUX

|

číslo 4/2002

10 let společnosti RESOLUX

Obr. 1.

Firma RESOLUX s. r. o. z Třince, dodavatel svítidel a světelných zdrojů, vznikla v roce 1992. Letos tedy slaví desáté výročí svého působení na českém trhu.

Roku 1995 přesídlila do vlastního objektu v Jablunkovské ulici 241, který je majetkem společnosti (obr. 1).

Protože je Resolux převážně firmou obchodní a staré skladové prostory vzhledem k nárůstu obchodního obratu nevyhovovaly, koupila firma na podzim letošního roku nový objekt v Třinci 3, v ulici U Parku 204. Vzhledem k tomu, že se ještě neuskutečnily všechny administrativní změny, pro písemný kontakt zatím zůstala adresa nezměněna.

Odběratelé z velkých průmyslových podniků, menších společností i prodejen elektro mohou vybírat z širokého sortimentu průmyslových, uličních a parkových svítidel, světelných zdrojů (zářivky, žárovky, výbojky, autožárovky, telefonní žárovky) včetně příslušenství (zapalovače, kondenzátory a tlumivky) atd. Obr. 2. Převážně se jedná o výrobky firem OSRAM, DNA, Elektrosvit, Modus. Další svítidla a světelné zdroje firma dováží již několik let z Polska, např. od firem EGLO, HELIOS a ES SYSTEM. Všechny dovážené výrobky odpovídají českým normám.

Společnost Resolux spolupracuje s firmou EKO VUK Panenské Břežany v oblasti zpětného odběru vyhořelých zdrojů. Současně provozuje i nákladní dopravu.

Ačkoliv to nebylo jednoduché, vydobyla si firma za uplynulých deset let na českém trhu dobré jméno. V současné době má devět zaměstnanců (včetně pracovníků vedení).

Obr. 3.

Jednou z novinek, které firma uvádí na český trh, je parkové svítidlo OCP (výrobce ES SYSTEM WILKASY), dovážené z Polska (obr. 2). Používá se k osvětlování sídlišť, parků a pěších zón.

  • Předřadníková část je vyrobena z tlakově litého hliníku, kryt z polykarbonátu nebo z metakrylátu v čiré nebo opálové verzi.

  • Svítidlo lze osadit vysokotlakou rtuťovou výbojkou o příkonu 125 W, sodíkovou výbojkou 70 W nebo kompaktní zářivkou 23 W.

  • Instaluje se na parkové sloupy o výšce 3,5 až 5 m (obr. 3). Jako příslušenství se dodává osazovací redukce z průměru stožáru 60 na 40 mm.

RESOLUX s. r. o.
Jablunkovská 241
739 61 Třinec 1
tel.: 558 324 365
tel./fax: 558 331 843
mobil: 602 580 600
e-mail: resolux@quick.cz