časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

10 let firmy EUROLUX

|

číslo 4/2005

10 let firmy EUROLUX

Dne 2. června 2005 se při příležitosti deset let od založení společnosti EUROLUX uskutečnil slavnostní raut spojený s otevřením nového sídla a prezentačních prostor firmy v přízemí objektu BUSINESS PARK AVENIR v Praze 5.

Obr. 1.

Akce se zúčastnilo asi 150 pozvaných hostů z řad hlavních obchodních partnerů (architekti, investoři, stavební a montážní firmy, developeři), hlavních dodavatelů (z oblasti osvětlení se dostavili zástupci firem TARGETTI (Itálie), SIMES (Itálie), WEVER&DUCRE (Belgie), VIBIA (Španělsko)) a přátel firmy.

Počasí se mimořádně vydařilo a akci probíhající z velké části na upraveném a vyzdobeném venkovním prostranství nic nerušilo. Atmosféru dokreslovalo efektní barevně proměnné osvětlení proskleného schodiště budovy (osvětlovací soustava v režimu RGB) a zajímavé dekorativní osvětlení rozmístěné po trávníku (například dva nové modely od českého designéra Reného Šulce, navržené pro společnost LUCIS).

Obr. 2.

Po slavnostním přípitku a úvodním seznámení přítomných s historií firmy začal doprovodný program. Večer plný zábavy proběhl pod „vedením„ známého herce pana Petra Nárožného. V průběhu večera zástupce společnosti TARGETTI předal firmě EUROLUX oficiální dárek, světelný objekt s názvem MOVIE-MOVIE (autor: DONATELLA MEI). Je to dílo ze sbírky LIGHT ART COLLECTION, která patří nadaci LIGHTING ACADEMY, založené firmou TARGETTI.

V přilehlých restauračních prostorách na hosty čekalo bohaté občerstvení – stoly obložené vybranými pochoutkami byly neustále doplňovány dalšími specialitami. Při skvělém jídle a dobrém víně čas rychle ubíhal. Kdo vydržel až do pozdních nočních hodin, rozhodně nelitoval, protože hlavním překvapením doprovodného programu bylo zdařilé vystoupení Jiřího Korna se skupinou Čtyřtet, končící až těsně před půlnocí.

Na závěr tedy popřejme firmě EUROLUX, ať se jí v novém sídle daří minimálně tak jako doposud.

-jk-