časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

zprávy

|

číslo 4/2004

zprávy

HANNOVER MESSE nově
19. až 24. dubna na výstavišti v Hannoveru

Hlavním zaměřením veletrhu budou technologie budoucích průmyslových procesů, včetně jejich automatizace, a inovační postupy. Celá akce bude rozdělena následovně:

INTERKAMA – přestěhováno z Düsseldorfu, přehlídka průmyslové automatizace v Evropě i ve světě - informační technologie, přístroje a komponenty, řídicí a regulační systémy, inženýrství, údržba a služby.

Factory Automation - automatizace a robotizace výroby v továrnách. Je zaměřen především na elektrotechniku a strojírenství.

Energy - technika pro energetiku, obnovitelné zdroje energie a energetické hospodářství, zásobování energií a vodou, elektrárny a elektrárenskou techniku i prezentaci aktuálního vývoje techniky vodíku a palivových článků.

SurfaceTechnology plus Powder Coating Europe - veletrh povrchových úprav a technologií práškového lakování, využívaných především v průmyslu.

Subcontracting je vedoucí veletrh subdodávek a materiálů, např. odlitků, výkovků, výlisků, nejrůznějších kovových i nekovových dílců pro vozidla a stroje, spojovacích dílců, různých materiálů, keramických a jiných součástek, nářadí, nástrojů a forem.

Digital Faktory uvádí nové informační technologie a služby pro průmysl nespojité výroby mnoha technologických procesů.

MicroTechnology prezentuje trh mikrotechniky, aplikovaných technik mikrosystémů a nanotechnologie, mikrosenzoriky, mikroaktoriky a laserové techniky. Tematické přehlídky, např. ploché obrazovky nebo mikromontážní linky. Komunikačním centrem je Forum MicroTechnology.

Research & Technology - průmyslový transfer technologií a výsledků výzkumu využitelných v praxi.

GO FOR HIGH TECH in the year of technology bude celosvětově největším kongresem budoucích technologií.

Veletrhu se v rámci oficiální účasti ČR za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR zúčastní 35 firem, které využijí asi 700 m2 užitné výstavní plochy.

Podrobnější informace na internetových stránkách www.messe.de a www.interkama.com

Zlevněné vstupenky a katalogy - předprodej u výhradního zástupce společnosti Deutsche Messe AG, Hannover v ČR, kterým je Ing. Eva Václavíková, Myslbekova 7, 169 00 Praha 6, tel./fax: 220 510 057 a 220 517 837, www.hf-czechrepublic.com, e-mail: info@hf-czechrepublic.com


Veletrh technických zařízení budov

GHM – Gesellschaft für Handwerksmessen mbH (Nové výstaviště v Mnichově) uspořádá ve dnech 21. až 24. dubna pohostinsky ve Veletržním centru v Norimberku regionální odborný veletrh vytápění, klimatizace, technického vybavení budov a sanitární techniky IFH/INTHERM 2004.

V devíti moderních halách s výstavní plochou 69 000 m2 se jej zúčastní více než 600 přímých vystavovatelů a mnoho dalších spoluvystavovatelů.

Představí se plynová kondenzační zařízení pro vytápění a ohřev vody v domácnostech, tepelná čerpadla, solární zařízení, elektrické akumulační a podlahové vytápění. Prezentováno bude např. vybavení koupelen s vířivými vanami, sprchami horkého vzduchu nasyceného vodní párou, sauny a bazény, ekologická a ochranná zařízení, zařízení pro likvidaci odpadních vod a domovního odpadu, zařízení a stojany pro přípravu horkých nebo chlazených nápojů, vybavení kuchyní, související regulační a automatizační technika i prostředky ochrany životního prostředí.

Další informace o dění na výstavišti lze najít na internetových stránkách www.ifh-intherm.de

Zájemci o návštěvu mohou získat levnější vstupenky a katalogy, objednat vhodné ubytování i přihlásit se k připravovaným zájezdům u oficiálního zástupce veletržní správy GHM, kterým je EXPO-Consult + Service s. r. o., Příkop 4, 604 45 Brno, tel.: 545 176 158, fax: 545 176 159, e-mail: info@expocs.cz


Dva veletrhy výrobní techniky a automatizace

Letos poprvé se bude konat významný evropský Mezinárodní veletrh výrobní techniky a automatizace METAV 2004 - 27. až 30. dubna, Nové výstaviště v Mnichově a 15. až 19. června, Veletržní centrum v Düsseldorfu.

Konání veletrhu na těchto dvou místech podle organizátora – Svazu německých výrobců obráběcích strojů (VDW) – lépe vyhovuje požadavkům vystavovatelů i návštěvníků.

Podle předběžných záznamů se k účasti na obou veletrzích přihlásilo asi 1 200 firem z dvaceti zemí. Vyžadují téměř 68 000 m2 užitné výstavní plochy. Jelikož většina vystavovatelů je z Německa a okolních zemí, vyhovuje jim i zákazníkům spádová oblast v okruhu asi 200 km kolem obou míst veletrhu.

Nejvíce vystavovatelů i zájemců o návštěvu je v expozicích se soustruhy a soustružnickými automaty, stroji na výrobu závitů, frézkami, víceoperačními obráběcími stroji, bruskami, pilami a pilovacími stroji, přesnými obráběcími stroji, průmyslovou elektronikou a automatizací, řídicími jednotkami, informační technikou, přístroji a programovým vybavením, měřicí, zkušební a kontrolní technikou.

Na veletrzích METAV 2004 se zájemci budou moci zúčastnit rozsáhlého a zajímavého doprovodného programu s množstvím přednášek a firemních dnů. Podrobnější informace o veletrhu v Mnichově je možné najít na internetových stránkách www.metav.de a u zástupce veletržní správy: EXPO-Consult + Service s. r. o., Příkop 4, 604 45 Brno, tel.: 545 176 158. O veletrhu v Düsseldorfu se lze informovat na www.messe-duesseldorf.de/metav a u výhradního zástupce pro ČR a Slovensko: Veletrhy Brno a. s., odbor zahraničního zastoupení, Výstaviště 1, 647 00 Brno, tel.: 541 152 533.