časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Zlatá medaile

|

číslo 10/2006

Zlatá medaile

Za produkt Simatic Panel PC 477 získala společnost Siemens Zlatou medaili Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Tento průmyslový počítač je určen pro řízení výrobních technologií s možností přímého nasazení i v mimořádně náročných provozních podmínkách. Obr. 1. Neobsahuje žádné otáčivé součásti (např. větráky či pevné disky) a díky tomu je vysoce odolný proti rázům a vibracím. Mezi další přednosti přístroje patří malá instalační hloubka a bezúdržbová konstrukce. Lze ho díky uvedeným vlastnostem použít i v technologiích, v nichž doposud nemohly být průmyslové počítače zařazeny.

Všechny typy Simatic Panel PC jsou vyrobeny pro nepřetržitý provoz. Modely řady 477 jsou osazeny procesory Pentium s frekvencí až 933 MHz a operační pamětí o velikosti 512 MB. Pevný disk je nahrazen kartou Compact Flash s kapacitou až 1 GB pro uložení dat. Jako operační systém je využíván Windows XP embedded. Pomocí integrovaných rozhraní je možné k panelovému PC připojit velké množství externích zařízení.

V současné době jsou k dispozici varianty Panel PC 477 HMI a Panel PC 477-HMI/RTX. U varianty 477 HMI je již nainstalován vizualizační software WinCC flexible s nadstavbami pro archivaci a receptury. Varianta 477-HMI/RTX navíc obsahuje i softwarový PLC Simatic WinAC RTX. Veškeré nainstalované softwary jsou připraveny a testovány již ve výrobě, takže počítač je připraven k okamžitému použití.