časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Zelená revoluce: HENNLICH recykluje použité energetické řetězy

HENNLICH s.r.o. | www.hennlich.cz

Novou službu začala poskytovat společnost HENNLICH ve spolupráci se svým německým partnerem, firmou igus. Firmy od zákazníků odeberou vyřazené plastové energetické řetězy všech značek, nejen od firmy igus. a odesílají na recyklaci. Ze vzniklého granulátu firma igus vyrobí nové energetické řetězy. Za odebraný vysloužilý energetický řetěz zákazník získá poukázku s finanční hodnotou, kterou lze při nákupu nového energetického řetězu odečíst z celkové ceny nové dodávky. Funkční součásti vyrobené z plastů hrají v průmyslu čím dál větší roli. Tento materiál je všestranný a lze jej použít pro účely, pro které se kov nehodí vůbec nebo ne ve stejné míře. Vzhledem k vlastnostem plastů firmy igus z hlediska tření se tyto materiály používají u kluzných pouzder nebo energetických řetězů. Vyznačují se dlouhou životností, která je předvídatelná. Například plastový energetický řetěz s pojezdem 615 metrů, který společnost nainstalovala v elektrárně Tušimice, funguje bez poruchy deset let. I přes dlouhou životnost je nutné v určitý okamžik energetický řetěz nahradit novým.

Jednotlivé materiály se v průběhu recyklace od sebe oddělí a rozemelou se přímo v zařízeních firmy igus. Separovaný granulát z energetických řetězů jiných značek pustí firma do oběhu k opětovnému využití. Recyklovaný materiál z řetězů igus používá firma při výrobě svých nových produktů pomocí technologie vstřikování.

Více informací o recyklačním programu chainge, postupu a pravidlech pro stanovení hodnoty poukázky na nákup nového energetického řetězu igus je uvedeno na webu: https://mailchi.mp/hennlich.cz/chain_recycling.


HENNLICH, s. r. o., Českolipská 9, 412 01 Litoměřice,
tel.: +420 416 711 111, e-mail: hennlich@hennlich.czwww.hennlich.cz