časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Zářijové Brno patří strojům

|

číslo 4/2006

Zářijové Brno patří strojům

Již v této době byly zahájeny přípravy 48. mezinárodního strojírenského veletrhu MSV a 5. mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT. Nadcházející ročník největší průmyslové přehlídky v zemích „nové“ Evropy se uskuteční v tradičním termínu od 18. do 22. září 2006. Uzávěrka přihlášek (spojená s cenovým zvýhodněním) je k datu 31. března.

Mezinárodní strojírenský veletrh bude rozdělen do deseti specializovaných oborových celků, které společně poskytnou ucelený přehled jak o nabídce produktů a služeb, tak o vývojových trendech v klíčových oblastech průmyslové výroby.

Obr. 1.

Oborové členění MSV 2006:

  • důlní, hutní, slévárenská, keramická a sklářská technika,

  • materiály a komponenty pro strojírenství,

  • pohony, hydraulika a pneumatika, chladicí technika a klimatizace,

  • plasty, gumárenství a chemie,

  • nářadí, povrchové a tepelné úpravy,

  • energetika a silnoproudá elektrotechnika,

  • elektronika, automatizace a měřicí technika,

  • ekotechnika,

  • doprava, manipulace, průmyslové balení, skladování a logistika,

  • výzkum, služby, instituce.

Hlavním tématem MSV 2006 bude čtvrtý ročník průřezového projektu Automatizace – bienální prezentace měřicí, řídicí, automatizační a regulační techniky, vystavované v rámci všech veletržních oborů. Koná se od roku 2000 vždy v sudých letech a stejně jako veletrhy MSV a IMT je největší oborovou přehlídkou ve střední Evropě. Projekt Automatizace je členem Sdružení světových veletrhů automatizační techniky World F.I.M.A. – nezávislé organizace, která sdružuje osmnáct nejvýznamnějších veletrhů automatizační techniky, pořádaných v osmnácti zemích čtyř kontinentů. Třetí ročník Automatizace se uskutečnil v roce 2004 za účasti 532 firem ze šestnácti zemí na výstavní ploše 7 821 m2.

Obr. 2.

Od roku 1998 se v sudých letech souběžně s MSV koná Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů – IMT. Jako největší událost svého druhu ve střední a východní Evropě je pořádán s podporou Evropského výboru pro spolupráci v průmyslu obrábění a tváření CECIMO.

Doprovodný program veletrhů MSV a IMT bude sestavován ve spolupráci předních oborových sdružení v čele se Svazem výrobců a dodavatelů strojírenské techniky a Českomoravskou elektrotechnickou asociací a za jejich garance. Vystavovatelé se opět mohou zapojit do prestižních soutěží o Zlaté medaile a AURA – Efektivní veletržní účast. Připravují se také zajímavé novinky, o kterých ještě budeme informovat. Přihlášení vystavovatelé budou moci bezplatně prezentovat svou firmu, výrobky či služby na PR portálu, který je součástí webových stránek veletrhu. Rovněž je připraveno cenové zvýhodnění vystavovatelů přihlášených do 31. března 2006.

Předcházející, 47. ročník MSV upevnil prvenství zmiňované akce mezi průmyslovými veletrhy nejen v České republice, ale v celé střední Evropě. Zúčastnilo se jej 2 267 vystavujících firem (z toho 832 ze zahraničí) z 32 států na celkové výstavní ploše 69 019 m2. Expozice si prohlédlo 104 837 návštěvníků z 58 zemí. Průzkum Masarykovy univerzity Brno ukázal, že 73,6 % všech návštěvníků tvořili decision makers – odborníci podílející se na rozhodnutích o investicích a nákupech svých firem, a 84 % návštěvníků patří ke stálým hostům MSV.

Více informací na http://www.bvv.cz/msv