časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

XXVIII. konference o elektrických pohonech v Plzni je připravena

|

číslo 4/2003

Zprávy

XXVIII. konference o elektrických pohonech v Plzni je připravena
10. až 12. června 2003

Příprava každé konference začíná mnoho měsíců před jejím konáním. Podobně tomu bylo i u tradiční, v pořadí letos již 28. celostátní odborné konference o elektrických pohonech v Plzni. Ústřední odborná skupina pro elektrické pohony (UOS EP) při České elektrotechnické společnosti (ČES) jako pořadatel plzeňských pohonářských konferencí zahájila přípravu té letošní již na svém zasedání v červnu 2002 v Liberci, a to stanovením data konání konference na dny 10. 6. až 12. 6. 2003 a sestavením harmonogramu přípravy. Na dalších zasedáních byly potom stanoveny odborné náměty pro příspěvky, zformulována výzva autorům k zaslání přihlášek příspěvků, schváleny dopisy sponzorům konference a projednány všechny nutné technické a organizační podrobnosti, spojené s jejím zajištěním.

UOS EP na své poradě dne 30. 1. 2003 konstatovala, že obdržela téměř 80 přihlášek odborných příspěvků ke konferenci. Přihlášené příspěvky byly rozděleny na příspěvky, které budou předneseny formou krátké přednášky (oral) a na příspěvky, které budou prezentovány formou panelu (poster). Všichni autoři přijatých příspěvků obdrželi informaci o tom, jakou formou bude jejich příspěvek prezentován a podrobnou instrukci pro přípravu příspěvku, který bude otištěn ve sborníku konference. Uzávěrka pro předání příspěvků v elektronické formě je 15. 4. 2003!

UOS EP na své poradě 6. března 2003 rozdělila přednášené příspěvky do čtyř tematických bloků, a to:

  • „Pohony v průmyslových zařízeních„, s celkem 8 příspěvky o praktických zkušenostech z uvádění do provozu a provozu.
  • „Pohony v trakčních zařízeních„, s celkem 9 příspěvky, které představují nově dodávané trakční pohony, různé konstrukční alternativy komponentů a hybridní pohony vozidel.
  • „El. motory, polovodiče a ostatní komponenty„, s celkem 7 příspěvky o nových a neobvyklých uspořádáních v řešení silové části pohonu.
  • „Řízení, interference, normalizace„, s celkem 6 příspěvky, které informují nových možnostech v řízení elektrických pohonech, nových poznatcích z elektromagnetické kompatibility a nové informace z oblasti norem.

V bloku panelů – posterů bude představeno celkem asi 50 příspěvků s výsledky výzkumu nově vyvíjených pohonů, obecnými i dílčími poznatky o systémech a podsystémech a o jejich chování.

Tento způsob prezentace je ideální v tom, že zájemci mají možnost v přímé diskuzi s autorem získat odpovědi na své otázky.

Součástí konference jsou i dvě exkurze - jedna do výrobního závodu ŠKODA Plzeň, druhá do elektrárny na Vydře.

ÚOS EP diskutovala i o formě sborníku konference a rozhodla, že všechny příspěvky konference budou publikovány v tištěném sborníku, který obdrží všichni účastníci konference.

Zveme touto cestou všechny pracovníky z průmyslových závodů, z projektových organizací a útvarů, z výzkumných pracovišť, z odborných škol a dalších pracovišť k účasti na 28. celostátní konferenci o elektrických pohonech v Plzni.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Bližší informace - obsah konference, způsob zaslání přihlášek, výše vložného apod. - ze nalézt na internetové stránce: http://www.fel.zcu.cz/kve/Elpo.htm

nebo dotazem na adrese:
ELFIS spol. s r. o.
Ing. Jiří Pýcha
Kolmá 10
190 00 PRAHA 9
tel./fax.: 284 810 959 – 61
mobil: 602 203 798
e-mail: pycha@elfis.cz