časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Významné meziroční zvýšení tržeb

|

Významné meziroční zvýšení tržeb ve většině světových teritorií vykázal nadnárodní koncern Schneider Electric ve třetím čtvrtletí letošního roku. Tempo růstu tržeb Schneider Electric v České republice je pak jedno z nejvyšších ze 106 zemí, v nichž společnost působí. Očekává se, že hospodaření za rok 2007 dosáhne opět rekordních výsledků.
Letošní tržby společnosti Schneider Electric v České republice od ledna do září dosáhly 4,275 miliardy korun. Za stejné období loni tržby činily 2,782 miliardy korun a meziročně tak vzrostly o 53,7 %. Za devět měsíců letošního roku byly tedy tržby firmy Schneider Electric vyšší než za celý rok 2006.
Petr Hermann, ředitel pro marketing a strategický rozvoj společnosti Schneider Electric v české republice přisuzuje příznivý vývoj výraznému zvýšení produkce Píseckého závodu a skokovému vzrůstu zakázek v oblastech průmyslové automatizace a technologií inteligentních budov.
Společnost podle něj zaznamenala největší zájem o dodávky inteligentních řešení průmyslové automatizace pro exportující české výrobce strojů a rozvíjející se české průmyslové podniky. „Zájem je dále o řešení v oblastech měření a regulace, přenosu dat a zabezpečovacích systémů pro budovy. U průmyslových podniků i provozovatelů budov se projevuje zvýšená poptávka po řešeních a expertních službách umožňujících energeticky efektivní provoz,“ doplnil Petr Hermann.