časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Výstava ELEKTRA se stává součástí plzeňského výstavního dění

|

číslo 1/2002

Referáty

Výstava ELEKTRA se stává součástí plzeňského výstavního dění

Plzeňští elektrikáři, projektanti, studenti, obchodníci s elektromateriálem, revizní technici a další elektrotechničtí odborníci se 20. až 22. listopadu ve zdejším Domě kultury INWEST účastnili sedmého ročníku veletrhu průmyslové elektrotechniky ELEKTRA. Své zboží a služby jim zde předvádělo sedmdesát firem z České republiky a Německa. Letošní ročník výstavy ELEKTRA navštívilo téměř 2.500 návštěvníků.

Obr. 1.

Pořádající agentura Omnis Olomouc, a. s., rozdělila výstavu do třinácti oborů v průmyslové sekci a do tří oborů v informační sekci. Tradičně se výstavy zúčastnily renomované firmy, jako například OBO BETTERMANN či SIEMENS, tuzemský výrobce měřicí techniky METRA Blansko, dovozci Blue Panther nebo ORBIT MERRET, výrobci elektromateriálu KOPOS KolínELEKTROKOV Znojmo a další. Svítidla od moravských výrobců a prodejců ELEKTROSVIT Svatobořice a VYSTO Kobylí nemohl přehlédnout snad nikdo. Největší expozice patřila tentokrát Západočeské energetice. Návštěvníky zaujal i poutavý výklad u stánku Českého svazu zaměstnavatelů v energetice, kde byla na dokonalém modelu prezentována činnost přečerpávací elektrárny.

Doprovodný program výstavy ELEKTRA organizovala agentura L. P. Elektro. Velký zájem byl o přednášky určené montážním organizacím a revizním technikům. Firma MOELLER Elektrotechnika informovala o svém projektovém programu Pavouk téměř dvě stovky specialistů-projektantů (obr. 1). Mnoho návštěvníků se rekrutovalo také z řad účastníků konference RACIO 2001. Ta se konala pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky. Po dva dny v Plzni rokovali odborníci o strategii v zavádění krátkodobého trhu s elektřinou, plynem a teplem od roku 2002.

Vzdělávací agentura L. P. Elektro dále na- bízí: Semináře a vzdělávací akce pro elektrotechniky. Konkrétní akce je uvedena v rubrice „Zprávy“.