časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Výsledky soutěže ZLATÝ AMPER 2002

|

číslo 6/2002

Soutěž

Výsledky soutěže ZLATÝ AMPER 2002

(zpracováno podle tiskových podkladů TERINVEST)

(výherci seřazeni v abecedním pořadí názvů firem - firma, oceněný exponát, země původu)

DAISY s. r. o. – Power Calc Lite – výpočetní program, (Česká republika)
Důvod ocenění: Výpočetní program pro analýzu, návrh a projektování rozvodných elektrických sítí nn. Řeší všechny druhy sítí, poskytuje grafické zobrazení, klade důraz na co nejjednodušší obsluhu a rychlost použití při minimálních nárocích na technické vybavení. Hlavní odlišnost od ostatních produktů PAS DAISY - upravená množina funkcí a zjednodušené („Lite“- „odlehčená“ verze) uživatelské rozhraní.

FRECON s. r. o. – Frekvenční měnič FRECON FIA-M 3000/30 kW, (Česká republika)
Důvod ocenění: Kompaktní, plně programovatelný frekvenční měnič s nastavitelným modulačním kmitočtem (4 - 18 kHz). Je součástí ucelené řady měničů kmitočtu pro napájení asynchronních motorů ve výkonovém rozsahu 180 W až 30 kW. Firma FREKON zvládla kompletní SW, HW a způsob inovace.

ILLKO s. r. o. – REVEX 2051 – přístroj pro revize a kontroly el. ručního nářadí, spotřebičů a prac. strojů, (Česká republika)
Důvod ocenění: Plně programovatelný, digitální měřicí přístroj, určený k revizím a kontrolám elektrických spotřebičů s pohyblivým i pevným přívodem, jak jednofázových, tak i třífázových (pokračování přístroje REVEX 51). Nabízí měření přechodového odporu a úbytku napětí podle ČSN EN 60 204-1:2000, splňuje požadavky normy ČSN EN 60 990:2000 a souboru norem ČSN EN 61557. REVEX 2051 může pracovat ve dvou režimech s blokováním některých funkcí. Příslušenství – čtečka čárového kódu, měření otáček ad. Vestavěna řada bezpečnostních funkcí, možnost vlastních testů.

J. S. Praha s. r. o. – Analyzátor el. sítí řady CVM, (Španělsko)
Důvod ocenění: Přístroj reprezentuje stavebnicový systém analyzátorů el. sítí (37 veličin) s možností napojení na stávající centrální systém. HW i SW umožňuje vytvořit širokou řadu aplikací pro různé uživatele.

Moeller Elektrotechnika s. r. o. – Nikobus, (Belgie)
Důvod ocenění: Systém inteligentní elektroinstalace umožňující výměnu dat mezi jednotlivými spotřebiči a jejich ovládání podle potřeb uživatele. Snadné programování, vysoká flexibilita. Vhodný pro malé a střední aplikace, přispívá k úsporám energie.

OEZ s. r. o. – Kompaktní jističe BD 250 a BH 630
Důvod ocenění: Jističe řady Modeion typů BD a BH doplňují již osvědčenou řadu BL. Mají moderní stavebnicovou konstrukci (některá konstrukční řešení autorsky chráněna) předpokládající optimální konfiguraci podle potřeb zákazníka.

SIEMENS s. r. o. – Mobic T8, (Spolková republika Německo)
Důvod ocenění: Neobvyklé řešení mobilního terminálu pro práci v podnikových lokálních sítích i pro přístup do rozsáhlých informačních systémů. Terminál disponuje na své robustní provedení velmi nízkou hmotností a je vybaven celou řadou standardních rozhraní, samozřejmostí je drátový i bezdrátový přístup.

SIEMENS s. r. o. – Rozváděč NX Air, (Spolková republika Německo)
Důvod ocenění: Rozváděč NX Air je vzduchem izolovaný krytý rozváděč vn s výsuvnými kovovými přepážkami a vakuovými vypínači. Vyznačuje se originálním modulárním uspořádáním, selektivním vypínáním a vysokou bezpečností provozu.

SofCon s. r. o. – TOUCH 55 – operátorský panel s dotykovou obrazovkou, (Česká republika)
Důvod ocenění: Svého druhu první český výrobek s výrazně nízkou cenou. Vývoj uživatelské aplikace podpořen vlastním SW, možnost použití Windows. Výrobek byl vyvinut v rámci vlastního řídicího systému, jeho kompatibilita však umožňuje nezávislé použití, vhodné i pro náročná pracovní prostředí.

Čestné uznání získaly exponáty:

Energetika Servis s. r. o. – Konzole pro holé a izolované vedení vn na dřevěné sloupy, (Česká republika)
Důvod ocenění: Význačný ekologický aspekt (likvidace betonových sloupů prakticky nemožná). Nízké investiční náklady, vysoká životnost, příznivý vizuální vjem, sounáležitost s přírodním prostředím.

Systemotronic s. r. o. – Plochý kabel, (Švýcarsko)
Důvod ocenění: Moderní rozvodný systém s plochými kabely s originálně řešenými odbočnými prvky zajišťujícími spolehlivý a bezdrátový přechod. Vysoce zefektivňuje a zjednodušuje instalace el. rozvodů v obytných i průmyslových objektech.